Program


Novus String Quartet - Négyszer négyes

Novus String Quartet - Négyszer négyes

A kvartettezés a kamarazenélés csúcsa – a klasszikus zene olyan területe, amely az előadóktól alkalmazkodást és önállóságot is kíván. Nem is mindenki alkalmas vonósnégyes-játékra – erre születni kell.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 26. vasárnap, 19:00

Négyszer négyes
Novus String Quartet A Zeneakadémia saját szervezésű programja
Beethoven: 6. (B-dúr) vonósnégyes, op. 18/6
Janácek: 1. vonósnégyes („Kreutzer-szonáta”)

SZÜNET

Brahms: 2. (a-moll) vonósnégyes, op. 51/2

Novus String Quartet: Jaeyoung Kim, Young-Uk Kim (hegedű), Kyuhyun Kim (brácsa), Wonhae Lee (cselló)

A kvartettezés a kamarazenélés csúcsa – a klasszikus zene olyan területe, amely az előadóktól alkalmazkodást és önállóságot is kíván. Nem is mindenki alkalmas vonósnégyes-játékra – erre születni kell. Dél-Korea egyik vezető kamarazenei formációjának tagjai ilyen kvartettezésre született muzsikusok, akik valódi szenzációt keltettek, amikor 2012-ben dobogós helyen végeztek a rangos ARD Zenei Versenyen. Gyönyörű és izgalmas műsorral érkeznek a Zeneakadémia Nagytermébe, összeállításuk különlegessége pedig, hogy hosszú, mintegy százhúsz éves időszakot fog át. A darabok nemcsak stílusban különböznek egymástól, hanem abban is, hogy szerzőik különböző életszakaszában keletkeztek: a harmincesztendős Beethoven az op. 18-as sorozattal lépett ki a közönség elé mint kvartettszerző, Brahms már negyven volt az itt hallható vonósnégyes írásakor, a besorolhatatlanul eredeti stílusban alkotó cseh Janáček pedig hetvenévesen fejezte be a Tolsztoj-regény ihlette művet.

Kedves Közönségünk!

A Novus String Quartet eredetileg 2021. március 19-re meghirdetett hangversenyét 2021. szeptember 26-án tartjuk meg.

Köszönjük megértésüket!

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!