Program


Világutazók - Rakonczay Gábor extrém sportoló
3

Világutazók - Rakonczay Gábor extrém sportoló

Lépd át a határaidat és inspirálódj a legextrémebb kalandokból!
Gyere meríts erőt, szerezz motivációt elsőkézből az extrém sportoló megalkuvás nélküli és elképesztő expedícióiból!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 24. csütörtök, 18:00

Világutazók

Vendég: Rakonczay Gábor extrém sportoló

MEGHÖKKENTŐ
Nemzetközi rekordok. Valós tapasztalások.

Rakonczay Gábor kétszeres Guinness világrekorder és hatszoros óceánátkelő hajós, az amerikai Év Kalandja Díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosának Óceán-átevezéstől a Déli sarkig című élménybeszámolója.

Rakonczay Gábor rendszeresen teljesít több száz kilométeres ultrafutásokat. 29 nap alatt átkelt Grönlandon és egy 44 napos expedícióval elérte a Déli-sarkot. 3 könyv szerzője és eddig 5 országban, több mint 200 ezer ember hallotta célmegvalósítással kapcsolatos előadásait.

2006-ban az Atlanti-óceán kelet-nyugat irányú, első magyar páros átevezése a saját tervezésű és építésű Tűzhangya hajóval, világrekord idő alatt. /Gran Canaria– Antigua 51 nap 6 óra 10 perc/. Az óceán átevezés sikere kapcsán Guinness World Records elismerést kaptak Londonban, és az Év Kalandja Díjat, a National Geographic Adventure-től Washingtonban. A hajót Budapesten a Magyar Iparművészeti Múzeumban és Bécsben a Vienna Boat Show-n láthatta a nagyközönség. Az expedícióról írt nagy sikerű könyv, a Tűzhangya 2011-ben jelent meg Magyarországon. 2013-ban 77 nap alatt teljesítette az első szóló transzatlanti evezését a Vitéz névre keresztelt speciális óceáni kenuval, amit Fa Nándor tervezett és épített.

2018-ban részt vett GB Row, a világ legkeményebb evezős versenyén is.

2018-ban 29 nap alatt átkelt Grönlandon. A teljes felszerelést és élelmiszert a csapat szánon húzta magával 4 héten keresztül Grönland keleti partjától a jég plató nyugati oldaláig. A csapat haladását egy 4 napos vihar lassította, amiben 110 km/h alapszél és a sátoron belüli -20C hőmérséklet nehezített.

2019 januárjában Rakonczay Gábor az antarktiszi szárazföld partjáról indulva első magyarként elérte a Déli-sarkot. egy 44 napos expedícióval teljesítette a 917 kilométeres távot. Szánja induláskor 92 kilót nyomott. Ezen húzta minden felszerelését, az élelmet, a sátrat és mindent, amire a 44 napos úton szükség volt. A testsúlya tíz százalékát elégette, és az arcán fagyási sérüléseket szenvedett, de boldogabb, mint valaha.

2019-ben Mont Blanc mászás: hét nap alatt 400 kilométert megtéve jutott el a tengerszintről (Genovából) 4808 méter magasságba, a Mont Blanc csúcsára. A távot futva és mászva teljesítette. Az útja során egészen szélsőséges időjárási körülményekhez kellett alkalmazkodni, futott forróságban és jégesőben is.

Legutóbb a 7 napos 700 kilométeres Magyarország átfutásról  hallottunk róla.

A sorban következő tökéletes lépcsőfok a méltán híres EMU 6 napos ultrafutó verseny lett. Ezen a  kitartás versenyen 6 nap alatt 800 kilométeren nyert.

Rakonczay Gábortól kitartást, célorientált hozzáállást, krízishelyzet kezelést, fókuszáltságot tanulhatunk. Elképesztő történetek, és éles helyzetben kipróbált tapasztalatokról hallhatunk.

Az előadóval Kosaras Renáta a Magyar Sport Üzleti Szövetség alelnöke, és a 2019-es Magyar Déli-sark Expedíció kommunikációs vezetője beszélget.

Hobbija az utazás, más kultúrák megismerése, így az elmúlt évtizedekben bejárta a világot.

Lépd át a határaidat és inspirálódj a legextrémebb kalandokból!
Gyere meríts erőt, szerezz motivációt elsőkézből az extrém sportoló megalkuvás nélküli és elképesztő expedícióiból!

Szeretettel várunk mindenkit, aki szeret vagy szeretne utazni!

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

Ajánló


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!