Program


VI. OPEN Közösségi- és Részvételi Színházi Fesztivál - Buffon workshop

VI. OPEN Közösségi- és Részvételi Színházi Fesztivál - Buffon workshop

A Bouffon kialakulása a középkorig nyúlik vissza, amikor a városok közössége gyakran elűzte onnan azon tagjait, akik csúnyák, deformáltak, fogyatékosok, szexuálisan vagy mentálisan aberráltak voltak. De egy nap az évben, a karnevál napján, visszahívták a társadalom peremére szorult lényeket, hogy a nyomorúságukkal szórakoztassák a közönséget.  több

időtartam: perc: 180 perc
korosztály: 18+

A bouffon egy deformált testű lény, azaz testi akadályok határozzák meg mozgását, amely egy groteszk, szürreális, torzított testet eredményez. Megjelenésükkel társadalmi normákat kérdőjeleznek meg és ezzel társadalmi viselkedések paródiáját űzik, különösen a magasabb státuszúak viselkedését. Fizikálisan és spirituálisan is romlottak, antihierarchikusak és semmiben sem hisznek. 

A workshopot Makra Viktória és Szabó Veronika tartják. 

Szabó Veronika 2015-ben találkozott először ezzel a színházi formanyelvvel és létrehozta "A kisbaba" című szóló bouffon előadását, majd Molnár Csabával bouffon kutatásba kezdtek 2019-ben és létrehozták a Bouffon vacsora gyertyafényben és a Processzió Débile bouffon előadásokat. 

Makra Viktória nemrégiben rendezte meg a Staféta nyertes Héttörpe című bouffon freak showt. Viktória régóta foglalkozik a mozgás, a báb és különböző művészeti ágak összekapcsolásával.

A program után várunk Benneteket egy közös beszélgetésre a kávézóban.