Program


VI. OPEN Közösségi- és Részvételi Színházi Fesztivál - Buffon workshop

VI. OPEN Közösségi- és Részvételi Színházi Fesztivál - Buffon workshop

A Bouffon kialakulása a középkorig nyúlik vissza, amikor a városok közössége gyakran elűzte onnan azon tagjait, akik csúnyák, deformáltak, fogyatékosok, szexuálisan vagy mentálisan aberráltak voltak. De egy nap az évben, a karnevál napján, visszahívták a társadalom peremére szorult lényeket, hogy a nyomorúságukkal szórakoztassák a közönséget.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 16. hétfő, 19:00

időtartam: perc: 180 perc
korosztály: 18+

A bouffon egy deformált testű lény, azaz testi akadályok határozzák meg mozgását, amely egy groteszk, szürreális, torzított testet eredményez. Megjelenésükkel társadalmi normákat kérdőjeleznek meg és ezzel társadalmi viselkedések paródiáját űzik, különösen a magasabb státuszúak viselkedését. Fizikálisan és spirituálisan is romlottak, antihierarchikusak és semmiben sem hisznek. 

A workshopot Makra Viktória és Szabó Veronika tartják. 

Szabó Veronika 2015-ben találkozott először ezzel a színházi formanyelvvel és létrehozta "A kisbaba" című szóló bouffon előadását, majd Molnár Csabával bouffon kutatásba kezdtek 2019-ben és létrehozták a Bouffon vacsora gyertyafényben és a Processzió Débile bouffon előadásokat. 

Makra Viktória nemrégiben rendezte meg a Staféta nyertes Héttörpe című bouffon freak showt. Viktória régóta foglalkozik a mozgás, a báb és különböző művészeti ágak összekapcsolásával.

A program után várunk Benneteket egy közös beszélgetésre a kávézóban.

Ajánlatunk


Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!