Program


VARNUS XAVER ORGONAHANGVERSENYE: BACH ZENÉJE ÉS SHAKESPEARE SZONETTJEI

VARNUS XAVER ORGONAHANGVERSENYE: BACH ZENÉJE ÉS SHAKESPEARE SZONETTJEI

Az ikonikus orgonavirtuóz, Varnus Xaver, és a magyar színjátszás két hatalmas klasszikusa, Molnár Piroska és Szacsvay László együtt lépnek a színpadra, hogy az egyetemes kultúrtörténet két legnagyobb mítoszát, William Shakespeare-t és Johann Sebastian Bachot összehozzák egy randevú erejéig. Shakespeare korábban élt, így nem ismerhette Bachot, s azt sem tudhatjuk, hogy Bach hallhatta-e valaha Shakespeare bármely művét.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 5. vasárnap, 15:00

A Magyar Érdemrend Tiszti- és Középkeresztjével kitüntetett Varnus Xaver teltházas Bach-koncertjét a Berlini Dómban ezidáig 15 millióan nézték meg a YouTube-on, így mára a zenetörténelem legnézettebb orgonafilmje lett, YouTube csatornája pedig közel 35 milliós nézettségnél tart (youtube.com/xavervarnus).  Játékáról így írt Dr. Solymosi Tari Emőke, a Zeneakadémia Széchenyi-díjas zenetudósa: “Volt, aki csukott szemmel hallgatta. Volt, aki a zene ritmusára egész testével izgett-mozgott. Volt, aki könnyezett, és volt, aki egy templomi díszre meredt, mosolygó arccal, csillogó szemmel. Ez nem egy orgonakoncert volt a sok közül. Ez csoda volt, melyet oly ritkán élhetünk meg, szertartás, amelyen a tehetséggel megáldott ember titkokba avat be minket, elbűvöl, fölemel, kiteljesít, újjávarázsol. Ilyenkor részesei lehetünk egy hatalmas, csodálatos erő működésének, mely erőt csak bámulni tudjuk, és a hatalmába kerülni, birtokolni nem. Varnus Xaver a Mátyás-templomban Bachot játszott. Bachot, olyan méltósággal és természetességgel, olyan lenyűgözően, hogy az embernek eszébe sem jutott, hogy ezt másképp is lehetne. Időhöz és térhez nem kötött, örök szellemi-lelki áramlatok érintését érezhettük. Ebben a muzsikálásban olyan rend volt, mint a világmindenségben, úgy következtek a hangok egymás után, ahogyan a bolygók haladnak a pályájukon. Neki megadatott, hogy megteremtse azt a bizonyos szent percet, amikor a művész körül megáll a levegő.”

Közreműködik: Molnár Piroska és Szacsvay László, a Nemzet Színészei, a Halhatatlanok Társulatának Örökös Tagjai 

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!