Program


Tüzes túra – a gondűzés, a búfelejtés jegyében / Segwaytúra
2

Tüzes túra – a gondűzés, a búfelejtés jegyében / Segwaytúra

Ezen a túrán a résztvevő megszabadulhat gondjától, bajától, s a végére érve felszabadultan tekinthet az új kihívások irányába. Túránkat a természet javainak dicsőítésére is szánjuk, így a vadregényes és érintetlen táj feletti ámulatnak és a természet egy különös kincsének, a szőlőnek, s természetesen a bornak.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Ezen a túrán a résztvevő megszabadulhat gondjától, bajától, s a végére érve felszabadultan tekinthet az új kihívások irányába. Túránkat a természet javainak dicsőítésére is szánjuk, így a vadregényes és érintetlen táj feletti ámulatnak és a természet egy különös kincsének, a szőlőnek, s természetesen a bornak.

Mátrafüred kellemes üdülőhely a Mátra oldalában, „Palócföldön”. Az üdülőtelep az egykori Benepuszta helyén alakult ki, 1892-ben létesítették hideg vizes fürdőjét. Az érintetlen, lenyűgöző természeti képek, a színek orgiája kitörölhetetlen emléket hagynak maguk után. Túraútvonalunkat úgy alakítottuk ki, hogy azon helyekre vigye a kirándulót, melyek minden évszakban szépek. Ezen az úton nem mindennapi történések részese lehet a vállalkozó szellemű túrázó. S hogy ne csak az erdő, de programjaink is színesek legyenek, a túrába egyéb az épített örökséget megmutató kiegészítőket is építettünk.
Mátrafüred Gyöngyöshöz tartozó, 350 m magasságban fekvő üdülőhely mai nevét az 1920-as években kapta. Itt végződik a Mátra vasút egyik szárnya; fő látványosságai az 1767-ben épült fogadalmi templom, a Bene-ház, a Palócmúzeum és a Kozmáry kilátó. Az erdészeti középiskola által kialakított vadrezervátum igazi élmény kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Borkóstoló Farkasmályban, a Mátraalján: A farkasmályi pincesor története hosszú évszázadokra nyúlik vissza. Az első pincéket az 1700-as években francia hadifoglyok vájták ki a Sárhegy andezit tufa (láva és hamu) kőzetéből. A pincesor eredetileg zárt sor volt, mind a huszonhat pince előtt kisebb-nagyobb présházzal. A pincesor közepén állt a pincecsősz háza, ahonnan vigyázta a pincéket. A pincesor a borkereskedelem egyik fontos központja volt és a mulatozások színhelyéül is szolgált.

Regélő Borház Csárda: a Regélő Borház pincéje 1834-ben készült. Az építtető Balla Antal gyöngyösi lakos, aki egyben a város fő adószedője volt. Szigorú foglalkozása dacára mindig barátsággal és jó borokkal várta a pincesorra kilátogatókat. A helybéliek Antusz bácsit a farkasmályi remeteként emlegették. A Regélő Borház présházát 1994-ben építette újjá jelenlegi tulajdonosa, Nagy Imre. Műemlék építményként nyilvántartott, védettnek minősül. A borház előtt található platánfákat Balla Antal ültette. A nagy előd sérülten megtalált márványtáblája a pince bejáratát díszíti. A túra résztvevői  borkóstoláson és kedélyes pogácsapartin vehetnek részt.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A TÚRÁKRÓL:

A voucher (ajándékkártya) vásárlától számított 1 évig érvényes.
Programidő: 2,5-3 óra
Nehézségi szint: 2.- kezdő

- Létszám (minimum-maximum): 2-50 fő
- Javasolt életkor: 1-99 év
  8 év alatt segway szekérkében. 8 ÉVES KORTÓL (min. 25 kg-tól) ÖNÁLLÓAN használhatók!
- Erdőhasználati díj, balesetbiztosítás díja: 999 Ft / fő / nap - KÖTELEZŐ!
- Szezonalitás: egész évben (az év minden napján indulnak túráink!)
- Segwayek terhelhetősége: 120 kg
- 2 fős „csoport” esetén VIP túravezetővel (+5.000 Ft) indítjuk a túrákat.
  Javasoljuk, hogy mindig egyeztessenek velünk és mi segítünk túratársakat szervezni a túrájukhoz.
- Idegennyelvű túravezetés 15% felár ellenében igényelhető (angol, német, spanyol, francia, román).

 

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!