Program


Túrajó séták - FÜREDI FLÓDNI

Túrajó séták - FÜREDI FLÓDNI

Ahogy a flódniban az alma, dió, mák és szilva, úgy élt egymás mellett Balatonfüreden másfél évszázadon keresztül a katolikus, református, evangélikus és az izraelita hitközség.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 21. szombat, 16:00

Túrajó séták - FÜREDI FLÓDNI
SZERVEZŐ NEVE: TÚRAJÓ

Talán kevesen tudják, hogy a reformkorban divatos üdülőhellyé vált Balatonfüred lélekszámának alig négy százalékát kitevő helyi zsidó közösség szanatóriumi főorvosai, kereskedői, ügyvédei és tanítói révén mekkora hatást gyakorolt a fürdőváros üstökösszerű fejlődésére. Sétánkon annak járunk utána, hogy a zsidó múltnak mely nyomai lelhetők még fel a Kiserdő és a Balaton-part közötti városrészben, s milyen gasztronómiai örömöknek nézett itt elébe annak idején a Budapestről leránduló lelkes nyaralóközönség. S mivel a flódnira is igaz, hogy a próbája az evés, ki nem hagynánk a séta végi kóstolót az Anna Grand Hotel Wine & Vital kávézójában.

Találkozási hely:Tourinform iroda előtt (Balatonfüred, Blaha Lujza u. 5.)
Útvonal: A reformkori városrész és a Tagore sétány épületei között
Séta hossza: 1,5 km
Séta időtartama: 1,5 óra
Séta nehézségi foka: könnyű
Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
Parkolás: Zsigmond utca
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!
A sétát tíz éves kor felett ajánljuk!

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!