Program


Tollite hostias - Honvéd Férfikar

Tollite hostias - Honvéd Férfikar

a
Honvéd Férfikar
templomi hangversenye

vezényel:
Riederauer Richárd

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 22. szombat, 20:00

Bach: Jesus bleibet
Händel: Thanks be to thee o Lord
Rachmanyinov: Tyibjé Pajom
Rachmanyinov: Bogorgyice gyevo
Schubert: 23. zsoltár
Kodály: Ave Maria
Mosonyi: Ave Maria
Bizet: Agnus Dei
Nieland: Magnificat
Saint-Saëns: Tollite hostias
Ambrož Čopi: Totus Tuus
Randol Alan Bass: Gloria

Tollite hostias
– Dicsérjétek az Urat! Hiszen Istenünkről énekelni jó; hiszen őt dicsérni gyönyörűséges és illendő.

A Honvéd Férfikar egy negyven tagú, kizárólag férfiakból álló hivatásos énekkar, ami nem csak Európában, de világszinten is kuriózum. Repertoárjuk felöleli a teljes zeneirodalmat, a gregorián énekektől az önálló kórusműveken, oratóriumokon, operákon keresztül a rock-koncerteken történő közreműködésig  a legmagasabb színvonalon.

A kar együtt dolgozott számtalan, világhírű dirigenssel, úgymint Sir George Solti, Zubin Mehta, Ferencsik János, Lamberto Gardelli, Christian Thielemann, Fischer Ádám.

A magyar és a nemzetközi operaélet számos kiválósága indult el pályáján a Férfikarból: többek között Ilosfalvy Róbert, Réti József, Gregor József, Gulyás Dénes, Kovácsházi István és sokan mások. A jelenkori tagok közül is számosan állandó szereplői a különböző operaszínpadoknak.

Számos magyar zeneszerző komponált a cappella és zenekari kíséretes műveket a Honvéd Férfikarnak: Kodály Zoltán (Nemzeti dal, Háry Toborzó-átirata) Tolcsvay László (Testamentom), Vajda János (Szent Péter meg a zsoldosok, Memento 1918), Gyöngyösi Levente, Szakcsi Lakatos Béla, Orbán György, Selmeczi György, Csemiczky Miklós.

Az együttes munkásságát Prima Primissima-díjjal, Magyar Örökség-díjjal, Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Charles Cross Hanglemezakadémia Nagydíjával ismerték el.

A Honvéd Férfikar Karigazgatója 2020 óta Riederauer Richárd.

Ajánlatunk


zenés játék két részben

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!