Program


TEMPOVIADAL 2.0 DJ Bootsie Trió és a Talamba ütőegyüttes

TEMPOVIADAL 2.0 DJ Bootsie Trió és a Talamba ütőegyüttes

Újra Tempóviadal, ezúttal a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 9. csütörtök, 20:00

TEMPÓVIADAL 2.0
DJ Bootsie Trió és a Talamba Ütőegyüttes
(esőnap: szeptember 10.)

Még elevenen él a 2018-as Tavaszi Fesztiválon hangos sikert aratott koncert emléke, melyen egy ránézésre különös, és mint a fellépésen kiderült, különösen összeillő páros zenélt együtt: a DJ Bootsie Trió és a Talamba Ütőegyüttes.

Most ismét közös koncertet adnak: Tempóviadal 2.0 címmel!

A koncert vázát a 2020-ban megjelent negyedik DJ Bootsie lemez, az Allegro Identity adja. Ez egy felkavaró és emlékezetes kompozíciókkal teli album, melyen legalább annyi az akció, mint a költőiség. Az egyszerre lélekbe markoló és csavaros Allegro Identity-t ugyanakkor a DJ Bootsie-ra jellemző stílusjegyek és hangulatok határozzák meg, a sokfelől érkező zenei összetevők (techno-bass-trap-hiphop-tribal-jazz-ambient-folk) izgalmas és eredeti egységgé forrnak össze. Mindez nemcsak lemezen, de koncerten is lehengerlő erővel szólal meg és megával ragadó hatással bír.

A természeti elemek szintetikus hangok formájában elevenednek meg előttünk, ropognak a vaskos basszusok, dübörögnek a törzsi ritmusok, miközben körbevesz minket az űr végtelen tere és a tenger ölelő mélysége.

Egy ismeretlen és vonzó világba érkezünk, de azért akadnak kapaszkodók is, mint Sebő Ferenc Sólyom énekének egy-egy részlete és még számos utalás a sokszínű magyar kultúrából.

A DJ Bootsie szinte mérnöki precizitással kidolgozott futurista hangzását a vele fellépő Talamba Ütőegyüttes végtelenül színes és virtuóz játéka feszesen sordóvá, monumentálissá fokozza, de az absztrakt és felemelő szépségű pillanatokban sem lesz hiány. A Talamba perkusszív, törzsi dobos, marimbás, vibrafonos, kongás hangzása harmonikusan olvad egybe a DJ Bootsie Trio gyakran éteri és filmzenés hangulataival, az így megszülető egységet pedig a virtuóz szólók (a scratchtől a furulyáig) teszik teljessé.

Egy Bootsie koncert nem maradhat karakteres, meghatározó vizuális és fényjáték nélkül, ami ezúttal is a kiváló VJ, Kemuri művészi szakértelmét dicséri majd. Az izgalmas és változatos, hol dinamikus, hol belassuló képek mindig tökéletes kísérői a koncerteknek.

Könnyebbé és otthonosabbá teszik a spirituális utazást, ami egyfelől befelé, az agyunkba és a szívünkbe, másfelől pedig kifelé, kollektív tudatba visz.

Fotó: Zsigmond Dóra

Ajánlatunk


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!