Program


Takács-Nagy Gábor és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Takács-Nagy Gábor és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 7. szerda, 19:30

Schubert: 5. (B-dúr) szimfónia, D. 485
Schumann: a-moll csellóverseny, op. 129
Beethoven: 2. (D-dúr) szimfónia, op. 36

Perényi Miklós (cselló)
A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
Vezényel: Takács-Nagy Gábor

„Gábor, te nagyon jó karmester lehetnél – a testbeszéded nagyon világos és kifejező.” Solti György mondata meghatározó volt Takács-Nagy Gábor számára, aki közel húsz évvel ezelőtt világhírű hegedűművészként kezdett el egyre inkább érdeklődni a vezénylés iránt. Takács-Nagy a világ vezető zenei együtteseinek élén és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát irányítva is rendszeresen bizonyítja, hogy képes kihozni a zenészekből a maximumot. Vallja, hogy egy karmesternek három dolgot kell csinálnia: a jelenlétével, tanácsaival inspirálni, a mozdulataival segíteni, és önbizalmat adni a muzsikusoknak. Takács-Nagy Gábor és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának műsora ezúttal fél évszázadot ölel át a zenetörténetből, hiszen Beethoven 1801-ben kezdte el komponálni 2. szimfónáját, Schumann pedig 1850-ben írta meg egyetlen csellóversenyét. Utóbbi mű szólistájaként Perényi Miklós lép színpadra, aki játékával már évtizedek óta lenyűgözi a közönséget, és aki emellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professor emeritusaként a mai napig tanítja a tehetséges növendékeket.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!