Program


Szabó Magda: Agyigó (Nagyváradi Erzsébet)

Szabó Magda: Agyigó (Nagyváradi Erzsébet)

Ki volt Szabó Magda? Író, költő, feleség? Ember volt, mint bárki más. Küzdött, félt, harcolt, szeretett. Kimondta azt, amit mások nem mertek, vagy nem tehettek. Életét végig kísérte a bizonytalanság. Támaszként, lelki társként állt mellette férje Szobotka Tibor, író, műfordító. Két test, egy lélek voltak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 20. csütörtök, 19:00

Szabó Magda : AGYIGÓ
Vallomás két részben
a Gózon Gyula Kamaraszínház vendégjátéka

Rendezte: Czeizel Gábor
Szereplők: Nagyváradi Erzsébet, Vasicsek János

Az előadás átöleli a teljes életművet a költeményektől az önéletrajzi ihletésű írásokig. Az 1. felvonás a gyermekkorról, a 2. a szerelemről, és annak elvesztéséről szól. Nagyváradi Erzsébet érzelmekben gazdag, drámai erejű alakítása és Vasicsek János zenéje és különleges hangja szinte misztikus erővel idézik meg a maga teljes emberi valóságában Szabó Magdát.

„Nekem a világ csodája volt ez a lány! Feszült kíváncsisággal ültem be a Régimódi történet próbáira, ám hamarosan eloszlattak a kételyeim. Erzsi már az első alkalommal megmutatta képességeit, színpadi érzékenységét. Ösztönösen intelligens színésztehetség, olyan madár Ő, aki úgy született, hogy tud repülni. Két ellentétes karaktert kellett megelevenítenie, megtette, mégpedig úgy, hogy ritka élményben részesített, ráismertem benne az anyámra! Meg is szólítottam egyszer a folyosófordulóban: - Édesanyám! Rajta volt már a szerep, akár kézen a kesztyű. Tisztelettel és felelősségtudattal gyakorolja a mesterségét, ha sikeres akkor is, észre sem vette, hogy időközben milyen népszerű lett. Csupán hosszú pályát kívánhatok neki!” (írta Nagyváradi Erzsébetről Szabó Magda)

Ajánlatunk


zenés party két részben

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!