Program


(S)IKERTÖRTÉNETEK beszélgetős programsorozat

(S)IKERTÖRTÉNETEK beszélgetős programsorozat

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 18. péntek, 18:00

2022. február 16-án a (S)IKERTÖRTÉNETEK 2. Molnár Antal és Závada Pál beszélgetése betegség miatt elmarad.
A megváltott belépőjegyek automatikusan érvényesek 2022. március 18. péntek 18:00  órára, a (S)IKERTÖRTÉNETEK 3. Nyáry Krisztián és Karafiáth Orsolya beszélgetése eseményre.
 

 

2022. március 18. péntek 18:00
(S)IKERTÖRTÉNETEK 3.: Nyáry Krisztián és Karafiáth Orsolya beszélgetése

Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, könyvkiadó, író, irodalomtörténész. Karafiáth Orsolya író, költő, fordító, publicista, szerkesztő, énekesnő. Nyáry Krisztián – nem titkoltan – „irodalmi bulvár” Facebook posztjaiból született könyveivel került a bestsellerlisták élére. Karafiáth Orsolya tabuk nélkül ír önelfogadásról, függőségekről, kötődésről, elengedésről, vagyis életről és halálról.
Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, s bár a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, hobbija az irodalom- és művelődéstörténet maradt. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs vezetője, majd a Magvető és az Atheaneum könyvkiadók igazgatója. Jelenleg a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója és Magvető Café irodalmi kávéház művészeti vezetőjeként dolgozik. 2012 elején barátainak kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből Így szerettek ők címmel két kötet született, melyek az elmúlt évtized legnagyobb könyvsikerei közé tartoznak. A szerző Igazi hősök és Merész magyarok címmel megjelent könyveiben olyan emberekről írt, akiknek élete és személyes döntései ma is példaszerűek. Festői szerelmek című kötetében 19−20. századi magyar festők párkapcsolatait mutatja be, Fölébredett a föld című könyvében pedig 1848−49-ben született levelek segítségével meséli újra a forradalom és szabadságharc történetét. Az Életemnél is jobban a 2018-ban megjelent Írjál és szeressél című szerelmeslevél gyűjtemény folytatása. Elfogyni az ölelésben című film-szín-játéka Ady Endre szerelmeiről február 25-től látható a Madách Színház SzínpadON online platformján. Februárban megjelenő legújabb könyve, a Nem kötelező sorozat második része az azonos neműek közötti szerelmet ábrázoló irodalmi művekből tartalmaz alkotásokat az ő válogatásában. Posztjait a Facebookon ma már több mint 75 ezren követik.

Karafiáth Orsolya
Saját definícióval: „kultúrdémon”. Karafiáth Orsolya, a magyar irodalmi élet megismételhetetlen jelensége könyvtárosnak indult, és dolgozott is e minőségben a Ludwig Múzeumban. Emellett tévézett, írt és ír publicisztikát és rendszeresen vezet tárlatot is. Kritikái, recenziói, tárcái és interjúi rendszeresen olvashatóak a Könyvhét, litera.hu, a Magyar Könyvgyűjtő és az Elle hasábjain.
Könyvbemutatói valódi irodalmi performanszok. De ez csak a háborgó felszín. Mindenekelőtt költő, író, dalszövegíró, aki tizenegy önálló kötettel jelentkezett eddig.
Az Egymás könyve című és Amikor összegyűrtük az eget alcímű októberben megjelent regény két barátnő egymáshoz, az élethez, illetve halálhoz való viszonyát fejtegeti. A műhöz egy dal és klip is készült, aminek premierje december elején volt. A szöveget Karafiáth Orsolya, a zenét pedig Kirschner Péter dalszerző-gitáros, producer alkotta meg. Az adaptációban maga a szerző alakítja regénye egyik főhősét, a másik barátnőt pedig Ónodi Eszter színművész játssza el.
Karafiáth Orsolyára jellemző, hogy műveihez valami pluszt is készít. A 2008-as Maffia-klub című regényéhez 12 művészt kért fel, hogy elénekeljék a könyvben szereplő nők monológjaihoz írt dalt. A Fekete macska című verseskötetéhez saját jóskártyát terveztetett, a Kicsi Lili pedig egy ötperces könyvtrailert kapott. Az Egymás könyve extrája végül egy klip és az Amikor összegyűrtük az eget című szám lett.
Díjai, elismerései:
• 1998 – a Mozgó Világ nívódíja
• 1999 – Móricz Zsigmond-ösztöndíj
• 2005 – Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt (irodalmi munkásságáért)

Moderátor: Kőrizs Imre költő, a Műút folyóirat szépirodalmi szerkesztője, kritikus, a Miskolci Egyetem Magyar Nyelv és Irodalomtudományi Intézetének docense.

A programsorozat 6 alkalmas.

Jegyár:

Teljes árú: 1500 Ft

Diák, nyugdíjas, pedagógus: 800 Ft

 

Ajánlatunk


Mint a társulat korábbi munkái esetében, az Ima ereje is a csoda utáni modern kori vágyódásban gyökerezik.

Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények...

Ismét egy igazán különleges Vaksötét estre invitálunk Titeket! A teljes sötétségben, József Attila versei Hobo által megszólaltatva, megzenésítve. S bár már ezerszer halhattuk Hoboval ezt az estet, Vaksötétben még is egy egészen különleges, újfajta élményt adhat!

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

A Fővárosi Nagycirkusz nyáron két különböző műsorral várja a látogatókat: hétköznap egy különleges vízi cirkuszi show-val, péntekenként és szombatonként pedig…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!