Program


Sena Dagadub - Várkert Akusztik

Sena Dagadub - Várkert Akusztik

Sena Dagadu 20 évvel ezelőtt odatévedt egy budai hip-hop klubba és baráti unszolásra megragadott egy szabad mikrofont. Ez pedig meghatározó pillanatnak bizonyult a magyar könnyűzene történetében, hisz a mikrofont azóta se tette le és a ghánai-magyar énekesnő a hazai popkultúra megkerülhetetlen figurája lett.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 20. csütörtök, 19:00

Sena Dagadu 20 évvel ezelőtt odatévedt egy budai hip-hop klubba és baráti unszolásra megragadott egy szabad mikrofont. Ez pedig meghatározó pillanatnak bizonyult a magyar könnyűzene történetében, hisz a mikrofont azóta se tette le és a ghánai-magyar énekesnő a hazai popkultúra megkerülhetetlen figurája lett.

Sena 2003-as debütáló albuma, a First One emblematikus lemeze lett a 2000-es évek első felének és hamarosan országosan ismertté tette az énekesnőt. Habár Sena azóta még számtalan szóló anyagot készített, leginkább mégis csapatjátékosként vált ismertté. A Kamu, a Barabás Lőrinc Eklektric után az elmúlt két évtizedben az Irie Maffia énekesnőjeként dolgozott. A zenekarral bejárták az országot és közel 15 más nagyvárost New Yorktól Párizsig, Londontól Accráig. Sena az együttes mellett is tudott nemzetközi karriert építeni, tucatnyi európai turnén van már túl, közreműködött a francia Irie Ites kiadóval, DJ Vadimmal és számos egyéb formációval jelent meg világszerte. Jelenleg talán a legnépszerűbb a belga drum and bass DJ Murdockkal közös kollaboráció, amely leghallgatottabb magyar vonatkozású dal a Spotifyon. Sena egy igazi zenei kaméleon, minden nehézség nélkül belesimul az adott környezetbe, legyen az reggae vagy rockzene, disco vagy hip-hop, de nem okoz gondot gospelt énekelni egy pápai szentmisén vagy duettezni Presser Gáborral. A sok siker és zenei tapasztalat ellenére sem hivalkodó típus, zenéjében igyekszik mindig a saját belső egységét megőrizni és a számára oly fontos üzeneteket közvetíteni. Sena bár könnyűszerrel csavarja ujja köré a közönségét könnyed slágerekkel, számára a kihívást a mélyebb, meditatívabb előadások jelentik, ezért is hozta létre új formációját a Sena Dagadub-ot, amelynek műsora az énekesnő spirituális arcát mutatja meg. A jamaicai dub, a jazz fuvola és Sena füstös hangja igazán egyedi hangulatot teremt. Nem siet sehova, egyszerre változatos, de repetitív. Megmutatja, hogy érdemes néha lelassulni és körülnézni ebben a végtelenül felgyorsult világban. Igyekszik szabadon engedni a zenét, amit manapság hajlamosak vagyunk aranykalitkába zárva tartani.

Közreműködők:

Sena Dagadu – ének

Élő Márton - billentyű, elektronika

Pásztor Ákos - fuvola

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!