Program


Schumann: Genovéva – félig szcenírozott előadás / ZENÉS SZÍNPAD

Schumann: Genovéva – félig szcenírozott előadás / ZENÉS SZÍNPAD

Schumann: Genovéva – félig szcenírozott előadás / ZENÉS SZÍNPADA zeneszerzők nagy részét előbb-utóbb rabul ejti a zenés színház vonzereje. Vannak persze kivételek: Bach vagy Webern soha nem írt operát. És vannak olyanok, akik megostromolják a műfajt, megalkotják a maguk egy vagy több zenés színpadi művét, de a közönség nem fogadja el őket operaszerzőként.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 24. hétfő, 19:00

Schumann: Genovéva - félig szcenírozott előadás

Schumann: Genovéva – félig szcenírozott előadás / ZENÉS SZÍNPADA zeneszerzők nagy részét előbb-utóbb rabul ejti a zenés színház vonzereje. Vannak persze kivételek: Bach vagy Webern soha nem írt operát. És vannak olyanok, akik megostromolják a műfajt, megalkotják a maguk egy vagy több zenés színpadi művét, de a közönség nem fogadja el őket operaszerzőként. Schumann egyetlen operája szinte soha nem szólal meg. Ezért is kivételes lehetőség, hogy most hallhatjuk - és láthatjuk is - a művet: világklasszis zenekarral és kórussal, nemzetközi rangú énekeseket felvonultató szereposztással.

Schumann már 1842-ben így ír egy levelében: „tudja, mi az én reggeli és esti művész-imám? Úgy hívják: a német opera. Azt kell megteremteni.” Néhány évvel később e célt maga előtt látva kezd hozzá Ludwig Tieck és Christian Friedrich Hebbel nyomán a Genovévához. A hűtlenség gyanújába kevert tiszta erkölcsű brabanti hercegnő középkori története, amely végül az igazság győzelmével zárul, számos részletében hasonlít Wagner Lohengrinjére, amely szintén ez idő tájt keletkezett. A négyfelvonásos opera 1850-ben lezajlott lipcsei bemutatójának elutasító kritikai fogadtatása elvette Schumann kedvét attól, hogy valaha is újabb opera írásába kezdjen. A Helsinki Baroque Orchestra nemcsak azzal kínál különleges lehetőséget, hogy bemutatja a művet, de azzal is, hogy ezt historikus előadásban teszi. Az Arnold Schönberg Kórus, amely számtalan régizenei előadásban volt Nikolaus Harnoncourt partnere, e terület egyik legkiválóbb énekkara. Az énekesgárda számos világsztárt vonultat fel, köztük a brit Carolyn Sampsont, a címszerep megformálóját.


Vezényel:  Aapo Häkkinen

Közreműködők:

Genovéva    Carolyn Sampson
Golo    Andrew Staples
Siegfried    Johannes Weisser
Margaretha    Vesselina Kasarova
Hidulfus    Yorck Felix Speer
Drago    Cornelius Uhle

Arnold Schönberg Kórus
Helsinki Baroque Orchestra

Alkotók:
látványtervező    Kristiina Helin
animáció    IC-98

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az Aréna Savariában.

Ajánló


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!