Program


Rejtélyes történelem - Liszt Ferenc titkai… – A zseni, a művész, a magánember rejtélyei

Rejtélyes történelem - Liszt Ferenc titkai… – A zseni, a művész, a magánember rejtélyei

A Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatunkban minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek nemcsak a történészeket foglalkoztatják régóta, hanem a közvéleményt is. A magyar- és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 29. csütörtök, 19:00

Világhírű előadóművész, zseniális komponista, „sztár” a szó modern értelmében – 48-as forradalmárok és a liberális katolikusok barátja, ám pár évvel később a század legkonzervatívabb pápájának kegyeltje – női rajongók imádatának tárgya, azután „vadházasságban” és törvénytelen gyermekekkel élő családapa, végül az alsóbb papi rendekre fölszentelt abbé, kolostorok elmélyülten imádkozó lakója – szerelmi álmok őszinte rabja, ám később családi és hatalmi összeesküvések érzelmileg naív vesztese –a modern zene egyik megteremtője, ám saját művei helyett veje kompozícióinak elkötelezett híve és elszánt népszerűsítője – magyar ember, de alig pár mondatra kiterjedő nyelvtudással… – mi e sokféle ellentmondás, együttélő rejtély, titok megoldása? A Liszt-kutatás egyik vezető szakembere, Domokos Zsuzsanna segít minket a rejtélyek kibogozásában.

Vendégek: Domokos Zsuzsanna zenetörténész, muzeológus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemhez tartozó Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont igazgatója

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Jegyével az Új világ született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2020. december 31-ig.

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!