Program


Rejtélyes történelem - Liszt Ferenc titkai… – A zseni, a művész, a magánember rejtélyei

Rejtélyes történelem - Liszt Ferenc titkai… – A zseni, a művész, a magánember rejtélyei

A Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatunkban minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek nemcsak a történészeket foglalkoztatják régóta, hanem a közvéleményt is. A magyar- és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 29. csütörtök, 19:00

Világhírű előadóművész, zseniális komponista, „sztár” a szó modern értelmében – 48-as forradalmárok és a liberális katolikusok barátja, ám pár évvel később a század legkonzervatívabb pápájának kegyeltje – női rajongók imádatának tárgya, azután „vadházasságban” és törvénytelen gyermekekkel élő családapa, végül az alsóbb papi rendekre fölszentelt abbé, kolostorok elmélyülten imádkozó lakója – szerelmi álmok őszinte rabja, ám később családi és hatalmi összeesküvések érzelmileg naív vesztese –a modern zene egyik megteremtője, ám saját művei helyett veje kompozícióinak elkötelezett híve és elszánt népszerűsítője – magyar ember, de alig pár mondatra kiterjedő nyelvtudással… – mi e sokféle ellentmondás, együttélő rejtély, titok megoldása? A Liszt-kutatás egyik vezető szakembere, Domokos Zsuzsanna segít minket a rejtélyek kibogozásában.

Vendégek: Domokos Zsuzsanna zenetörténész, muzeológus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemhez tartozó Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont igazgatója

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Jegyével az Új világ született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2020. december 31-ig.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Vásároljon komplex élményt, tekintse át ajánlatainkat! Rendelje meg előre az ebéd- vagy vacsoramenüt, vagy válasszon étel- és ital vouchereink közül!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!