Program


Párizsi absztraktok - Záró kurátori tárlatvezetés Mészáros Flórával

Párizsi absztraktok - Záró kurátori tárlatvezetés Mészáros Flórával

Párizsi Absztraktok: záró kurátori tárlatvezetés

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 30. vasárnap, 16:00

2021. október 3-án megnyitott a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ nemzetközileg egyedülálló kiállítása Párizsi absztraktok. Abstraction-Création. Kandinszkij, Hélion, Calder, Moholy-Nagy…címmel. A több hónapig látható anyag  a valaha volt legnagyobb hivatalos nonfiguratív csoportosulást, az Abstraction-Créationt ismerteti, így a  közel 100 művet felvonultató tárlat műtárgyait a párizsi Centre Georges Pompidou, a párizsi Galerie Le Minotaure, vagy a Nantes-i Musée d’arts de Nantes múzeumok kölcsönözték. A kiállítás zárónapján, 2022. január 30-án még utoljára megcsodálhatja a közönség többek között a világhírű Vaszilij Kandinszkij, Jean Hélion, vagy Alexander Calder, és a hazai alkotók, például Moholy-Nagy László, Tihanyi Lajos és Martyn Ferenc munkásságát a párizsi Abstraction-Création közegében. A kiállítás kurátora Dr. Mészáros Flóra művészettörténész utolsó alkalommal tart vezetést a tárlaton, amely a kiállítás kulisszatitkait, az 1930-as évek kulturális közegét, az absztrakció útjait tárja fel. 

 

A programon csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!