Program


Nagy Péter

Nagy Péter

Beethoven, Schumann, Bartók

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 27. szombat, 19:00

Beethoven: 21. (C-dúr) zongoraszonáta, op. 53 („Waldstein”)

SZÜNET

Schumann: C-dúr fantázia, op. 17
Bartók: Szonáta, BB 88

Nagy Péter(zongora)

„Ajánlott mérföldkövek” – akár ez is lehetne a címe Nagy Péter zongoraestjének. Az 1804 nyarán befejezett C-dúr zongoraszonáta Ludwig van Beethoven középső, „hősi” alkotókorszakának egyik legjelentősebb darabja, amelyet barátjának és mecénásának, Waldstein grófnak dedikált. Robert Schumann C-dúr fantáziája 1836-ban készült el, de szerzője az 1839-es kiadása előtt még jelentősen átdolgozta azt. A revideált forma szerzőjének és a korai romantikának is az egyik központi alkotása. Ajánlása a nagy kortársnak, Liszt Ferencnek szól. Bartók Béla egyetlen, 1926-ban kelt Zongoraszonátáját ezzel szemben igencsak közeli hozzátartozójának, feleségének, Pásztory Dittának dedikálta. A Szonáta a szerző „zongorás évének” egyik kulcsműve, egy új, klasszikusabb-letisztultabb alkotói korszak korai hírnöke.

RENDEZŐ: Zeneakadémia KoncertközpontSOROZAT: A fekete-fehér színei

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel produkciója.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajánló


A funkos/funkys pop-rockban utazó Honeybeast nevéhez számtalan album, illetve sláger fűződik, melyek közül kiemelkedik A legnagyobb hős című 2014-es szerzemény,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!