Program


Modern Art Orchestra: Legendás albumok

Modern Art Orchestra: Legendás albumok

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben.  több

A MAO muzsikusai tanulmányozzák és internalizálják az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének esszenciális összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrától megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterműveinek tradícióival és garantál friss zenei élményt.

Herbie Hancock – Maiden Voyage

Herbie Hancock egyik legnagyobb hatású albuma, a Maiden Voyage. A Rudy Van Gelder felügyelete alatt elkészített lemez 1965 tavaszán jelent meg a Blue Note Recordsnál, s jelentősége nem kizárólag színvonalából ered. A Miles Davis Quintetben összecsiszolódott ritmusszekció kormánykereke immár Hancock kezében van, az így keletkező zenei szövet néhány szempontból kötöttebb, mint a Második Quintet esetében. Ugyanakkor megjelennek olyan formai elemek is, melyek a szabad zene mainstream-be történő integrációját vetítik elő. A George Coleman, Freddie Hubbard, Herbie Hancock, Ron Carter és Tony Williams játékát megörökítő lemez úgy nyerte el egy jelentős méretű közönség szimpátiáját, hogy nem volt szüksége kompromisszumra a művészi kifejezést illetően.

Közreműködik:
Fekete-Kovács Kornél – trombita
Bacsó Kristóf – szaxofon
Cseke Gábor – zongora
Bögöthy Ádám – nagybőgő
Csízi László – dob
 
Belépés érvényes védettségi igazolvány vagy applikáció felmutatásával lehetséges.