Program


Michael Volle dalestje / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Michael Volle dalestje / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Az utóbbi években új színnel gazdagodott a Budapesti Wagner-napok eseménysorozata: a színpadi művek mellett dalestet is hallhatnak az érdeklődők, természetesen mindig olyan énekestől, aki pályafutásával és munkásságával kapcsolódik a Wagner-repertoárhoz; olyan műsorral, amely hasonlóképpen illik a nagy német zenés színpadi szerző életművéhez.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 14. hétfő, 19:30

Michael Volle dalestje / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Műsor: Válogatás C. Loewe, Liszt, Cornelius és Wagner dalaiból

Az utóbbi években új színnel gazdagodott a Budapesti Wagner-napok eseménysorozata: a színpadi művek mellett dalestet is hallhatnak az érdeklődők, természetesen mindig olyan énekestől, aki pályafutásával és munkásságával kapcsolódik a Wagner-repertoárhoz; olyan műsorral, amely hasonlóképpen illik a nagy német zenés színpadi szerző életművéhez. A jeles német bariton, akit korábban a berlini Akademie für Alte Musik kíséretével, Bach-előadóként hallhatott a Müpa közönsége, most Wagner és kortársai dalaiból válogat.

Az 1960-ban született Michael Volle vérbeli művészcsaládból származik: két testvére közül Hartmut sikeres színész, Dietrich sokat foglalkoztatott basszus. Ő maga számos nemzetközi énekverseny díjazottjaként Bonn, Düsseldorf, Köln és Zürich operaházaiban töltött hosszabb időt, mielőtt 2007-ben a müncheni Bajor Állami Opera szerződtette. Rendszeresen vendégszerepel a londoni Covent Garden, a párizsi Nemzeti Opera, a milanói Scala, a bécsi Staatsoper, a berlini Deutsche Oper és a brüsszeli Théâtre de la Monnaie színpadán. A németen kívül az olasz és az orosz repertoárban is otthon van. Bayreuthban 2007-ben debütált, sikeres Beckmesser és Hans Sachs. Zongoraművész partnere, az osztrák Helmut Deutsch már számos alkalommal lépett a Müpa pódiumára nagy énekesek társaságában, mindannyiszor csodálatra késztetve a közönséget. Elkötelezett kamaramuzsikus, korunk egyik legnagyobb dalkísérője, aki különösen a német-osztrák repertoár terén nyújt egyedülálló teljesítményt. Az est során Wagner dalterméséből is hallunk, Loewe, Liszt és Cornelius művei pedig a wagneri gondolkodásmód esztétikai környezetét képviselik.

Közreműködik:
zongora: Helmut Deutsch

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!