Program


MÁV Festetics/1.
3

MÁV Festetics/1.

Hangversenyünk a Festetics koncertek azon típusába tartozik, amelyeken zenekarunk egy-két tagja mutatkozhat be szólistaként. Ezen a koncerten egyik koncertmesterünk, Bartha Mátyás hegedűművész és a csellószólam egyik vezetője, Rózsa Richárd kerül reflektorfénybe, mellettük pedig bemutatkozik egy nagy reményekre jogosító fiatal karmester is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 22. csütörtök, 19:00

Holst: Saint Paul’s Suite
Tartini: g-moll szonáta (Ördögtrilla)
Bruch: Kol Nidrei
Rossini: Une larme – variációk gordonkára
Massenet: Thais – Méditation
Britten: Simple Symphony

Közreműködik: Bartha Mátyás (hegedű), Rózsa Richárd (gordonka)
Vezényel: Thomas Kornél

Hangversenyünk a Festetics koncertek azon típusába tartozik, amelyeken zenekarunk egy-két tagja mutatkozhat be szólistaként. Ezen a koncerten egyik koncertmesterünk, Bartha Mátyás hegedűművész és a csellószólam egyik vezetője, Rózsa Richárd kerül reflektorfénybe, mellettük pedig bemutatkozik egy nagy reményekre jogosító fiatal karmester is. A műsor roppant változatos, mind a zeneszerzők nemzetisége, mind a művek keletkezésének ideje szempontjából. A barokk kort a szédületes tudású hegedűművész-zeneszerző, Giuseppe Tartini (1692-1770) híres Ördögtrilla-szonátája képviseli, a romantikát Rossini öregkori műve, amely egy saját dalára komponált variáció-sorozat gordonkára. Jules Massenet (1842-1912) francia operaszerző, Thais című operájának közzenéje a Méditation, gyönyörű hegedűszólóval. Elsősorban hegedűműveiről híres Max Bruch (1838-1920) is, akitől most egy híres csellódarabot hallunk, az ősi zsidó ima dallamára komponált Kol Nidrei című művet. A XX. századot két angol zeneszerző képviseli. Gustav Holst (1874-1934) a londoni St. Paul Leányiskola zenetanára volt, növendékei számára komponálta azt a művét, amely hangversenyünkön elhangzik, Benjamin Britten (1813-1976) pedig gyermekkorában, szinte játékból komponált kis szerzeményeinek témáit dolgozta fel 20 éves korában komponált „Egyszerű szimfóniájában”.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

zenés átirat két részben

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!