Program


Madame Tussauds Budapest
10

Madame Tussauds Budapest

52 magyar és nemzetközi figurával várja a látogatókat a Madame Tussauds Budapest. A földkerekség 24. Madame Tussauds produkciója a belvárosi Palazzo Dorottyában nyílt meg 2023 május végén. A 250 éves múltra visszatekintő turisztikai világmárka legújabb kiállításán sztárokat, a történelem, a kultúra és a tudomány legismertebb alakjait rejtik a termek, köztük 17 magyar vonatkozású személyiséget.

Aktuális előadások







A további időpontok megtekintéséhez kattintson ide! (39)

A Madame Tussauds Budapest 52 élethű figurát és a hozzájuk tartozó lélegzetelállító installációkat hozza el a közönségnek. Az attrakcióban 17 magyar vonatkozású híreséggel találkozhatnak a látogatók, melyek kizárólag a budapesti produkció igényére készültek a Madame Tussauds London melletti műhelyében. A tervezési szakaszban nagyívű felmérésben kérdezték meg a leendő közönséget, hogy kikre kíváncsiak a leginkább. A kutatás eredményei alapján történelmi személyiségek, sztárok, sportolók, kulturális ikonok és egy világhírű magyar tudós is helyet kapott a listán.

A Madame Tussauds-ban a közönség testközelből találkozhat a legnagyobb hollywoodi sztárokkal, híres énekesekkel, művészekkel, történelmi személyiségekkel és sportcsillagokkal. Közös fotót készíthetnek velük, megismerhetik életük egy-egy ikonikus pillanatát.
A magyar főváros nemcsak helyszíne, hanem inspirálója is a kiállításnak: a tárlat belső tereiben számos hazai ikonikus épület és műemlék jelenik meg. A látogatók például átsétálhatnak a Budai Váralagúton, sztárokkal „randevúzhatnak” a Duna-korzón, helikopteres filmforgatás szereplői lehetnek a Halászbástyán és elmerülhetnek a gyógyfürdők különleges világában is. Az egyedülálló installációk egyaránt tükrözik a főváros és Magyarország örökségét és hagyományait. Az attrakció több száz szakember összehangolt és magas minőségű alkotómunkájának köszönhetően valósult meg.

Tele élménnyel

A Madame Tussauds-nál minden figurán nagyjából 25 világszerte elismert művész dolgozik a London melletti műhelyben és egy-egy alkotás elkészítése átlagosan három hónapot vesz igénybe. Az angliai műhelyből szállítják a figurákat a világ minden pontjára. A hajszálakat egyenként helyezik fel, ez a folyamat önmagában hat hétig tart. A figurákat kézzel festik, az alaprétegre további rétegeket húznak fel, a fej és a test festése átlagosan 5-5 napnyi munkát jelent. A szemeket egy specialista készíti akrilból, kihasználva az anyag természetes csillogását. Felhelyezés előtt vazelinnel kezelik, lecsiszolják és fényesítik is a szemeket. Minden mozzanat egyedi, így nincs két egyforma tekintet.

A kiállításon a viaszfigurák és a csodálatos díszletek mellett rengeteg élmény várja a látogatókat: interaktív képernyők, hang- és fényjátékok, lenyűgöző audiovizuális tartalmak, VR kalandok, szelfipontok és számos egyéb izgalmas meglepetés garantálja az emlékezetes szórakozást. A látogatókat egy különleges látványvilágú „Cinema Café” kávézó és egy Souvenir shop is várja. A belváros szívében található attrakció az év minden napján fogadja hazai és nemzetközi látogatóit.

A Madame Tussauds Budapest egyik legimpozánsabb műemlék épületében, a Palazzo Dorottyában lel otthonra. Az 1820-as években átadott palota Pollack Mihály és Hauszmann Alajos tervezők keze nyomát is viseli. Itt működött egykor a legendás Wurm kávéház, amelyet elsősorban bankárok és kereskedők, valamint a sakkozók látogattak - többek között Erkel Ferenc is törzsvendég volt itt. A 19. század végén az épület a Magyar Leszámítoló és Pénzváltó Bank központja is lett. Az egykori pénztárcsarnok, a lenyűgöző Hauszmann-terem fő kiállítási térként kap új funkciót. Az épület alsó szintjén több, mint 2000
akadálymentesített négyzetmétert foglal el a kiállítás.

A Madame Tussaudsról:

A Madame Tussauds több mint 250 éve invitálja az embereket a vörös szőnyegre, hogy közelebb kerülhessenek az általuk csodált vagy éppen rettegett személyekhez. A világ legfontosabb turisztikai célpontjaiban található több mint 22 látnivalóval a vállalat elkötelezett, hogy látogatók millióinak lehetőséget adjon, hogy az A-listáktól a zenei legendákig, a sport hősökig és a hírhedt világvezetőkig mindenkivel személyesen megismerkedhessenek. Ma is egy generáció globális ikonjaival dolgoznak együtt, hogy lenyűgözően élethű figurákat alkossanak, és olyan izgalmas, interaktív élményeket kínáljanak, amelyekkel a látogatók a lehető legközelebb érezhetik magukat a hírnévhez.

Ünnepi nyitvatartás:
03.29. péntek 10:00-18:00 (utolsó belépés 17:00 órakor)
03.30. szombat 10:00-19:00 (utolsó belépés 18:00 órakor)
03.31. Húsvét vasárnap 10:00-19:00 (utolsó belépés 18:00 órakor)
04.01. Húsvét hétfő 10:00-19:00 (utolsó belépés 18:00 órakor)

Általános nyitvatartás
Hétfő: 10:00 - 18:00
Kedd: 10:00 - 18:00
Szerda: 10:00 - 18:00
Csütörtök: 10:00 - 18:00
Péntek: 10:00 - 18:00
Szombat: 10:00 - 18:00
Vasárnap: 10:00 - 18:00

Az utolsó belépésre zárás előtt 1 órával van lehetőség!

Ajánló


Szemlélődésre hívjuk az érdeklődőket a Néprajzi Múzeum hihetetlenül nagyvonalú épületébe, melynek építése során rengeteg különleges megoldást alkalmaztak. Találkozási pont: Hősök…

A cigány közösségekben „álruhában járó” legendás kutató, a „szőke cigány”, azaz Erdős Kamill (1924-1962) etnográfus, nyelvész alig ismert fényképei, a…

Magyarországon először lesz látható Claudia Andujar magyar származású fotóművész munkássága, a São Pauló-i Vermelho Galéria közreműködésével.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!