Program


MACSKADÉMON - Szentendrei Teátrum
5

MACSKADÉMON - Szentendrei Teátrum

Bella Máté és Karafiáth Orsolya díjnyertes komédiája, remek zenékkel szórakoztatóan mesél az elmagányosodásról, a szerelemről és az emberi kapcsolatok fontosságáról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 19. péntek, 20:30

Bella Máté – Karafiáth Orsolya: Macskadémon
mjuzikel komédia egy furcsa házban
A Pinceszínház és a Szentendrei Teátrum közös produkciója

A Macskadémon bármelyik házba beköltözhet, ahol él egy magányos, vagy legalábbis boldogtalan nő. A Macskadémon története nem új keletű, az ókori Tibetig nyúlik vissza, ahol azt tartották, hogyha Macskadémon telepedik egy házba, szerelmes lesz a ház úrnőjébe, és mindent megtesz azért, hogy a szívét birtokolja. Ha kell, bárki és bármi alakját felveheti, pusztít és rombol maga körül. És ha úgy látja, hogy a terve kudarcba fulladna, elpusztítja magát a szerelmét is, és odébbáll, új áldozatot keresni. A Macskadémon érzékeny a bennünk lakó rosszra, kifürkészi a félelmeinket, tobzódik az emberi hibákban.

Történetünk egy négylakásos társasházban játszódik. Itt él Bori néni, a ház úrnője, a zsugori és jobb napokat látott úri asszony, Máté bácsi, a reménytelen alkoholista, és András, a szépreményű enyhén depresszív író. A negyedik lakás évek óta üresen áll, a rémületes pletykák miatt (aki itt lakott, vagy meghalt, vagy szörnyű betegségekben sorvadozott) senki nem akar beköltözni. Orsi, a mondjuk ki, kerekded és határozatlan szingli mit sem tud a szóbeszédről, jóhiszeműen beköltözik, kiscicájával, Rigóval együtt.

Narrátor: Karafiáth Orsolya

Szereposztás:
Macskadémon..................... Szemenyei János
Orsi...................................... Mester Viktória
András................................. Mátyássy Bence
Bori néni.............................. Nádasy Erika
Máté bácsi........................... Mertz Tibor  

Díszlet: Zöldy Z. Gergely
Jelmez: Béres Mónika
Asszisztens: Lévai Ágnes
Zenei vezető: Mihalics János
Rendező: Gergye Krisztián

időtartam: 110 perc egy szünettel

Esőnap: 2022. augusztus 20. 20:30

Online már OTP és MKB SZÉP kártyával is megválthatja jegyét előadásainkra!


AMFI Alsóörs: 
A helyszín páratlan és egyedülálló: a Csere-hegy vörös sziklafalába vájt, sűrű erdő által szegélyezett, kivételes atmoszférájú terület. Bármilyen hihetetlen, de az alsóörsi Amfiteátrum az 1970-es évekig vöröskő-bányaként funkcionáló kőfejtő volt, tehát nem az ókorból származik.
2018 végén kezdődött a felújítás és a csodálatosan újjáépített szórakoztató komplexumot 2021 nyarán vehette újra birtokba a nézőközönség egy nagy sikerű megnyitó keretében. A rekultiváció után harminchat soros, félköríves vöröskőből készült nézőteret alakítottak ki a hegyoldalban, mely több éven keresztül felejthetetlen nyári színházi előadások színtere volt, s a jövőben megújult formájában is a minőségi előadó-művészeti produkciók színteréül szolgál. A hely kiváló akusztikájú, egyedi hangzással bír.

Megközelíthetőség:
Autóval: Alsóörs központjából az Endrődi Sándor utcán észak felé haladva a Szabadság téren keresztül aszfaltos úton közelíthető meg az AMFI.

Tömegközlekedéssel:
Az alsóörsi autóbusz-állomásról a 7342-es busszal Alsóörs fordulóig (3 megálló), onnan tovább gyalog a Kossuth Lajos utcán a Szabadság térig, ahonnan az aszfaltos úton észak felé haladva kellemes 10 perc sétával megközelíthető az AMFI.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!