Program


L1-est(ek) IZP módra: MEZTELEN MAJOM Gera Anita (DanceLab)

L1-est(ek) IZP módra: MEZTELEN MAJOM Gera Anita (DanceLab)

L1-est(ek) IZP módra
2022.05.20 – 21.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 20. péntek, 20:30

 

„A hiedelem kialakításának és elfogadásának képessége az emberi evolúció során azért alakult ki, mert nagyon hasznos volt.” (Csányi Vilmos: Íme az ember) Az állatok, mivel nem beszélnek, nincsenek hiedelmeik, nem képesek kommunikálni azt, ami velük történik és nem képesek átadni a tapasztalataikat. Saját tapasztalatok alapján tájékozódnak a világban, valamint veleszületett tudása van a világ dolgairól, ami a génjeikben van rögzítve. Csányi könyvében arról ír, hogy az ember is rendelkezik ilyen típusú veleszületett tudással. Az ember azonban a számos egyéni tapasztalathalmazon felül a közösségtől is temérdek hiedelmet kap, amelyeknek vannak tapasztalati alapjai, de számos a ráaggatott elképzelés. A hiedelmek fennmaradásának és elterjedésének feltétele, hogy azt a közösség tagjainak feltétlenül el kell hinniük, a hiedelmeket a közösségnek kell szentesítenie, és a közösségnek ügyelnie kell arra, hogy a tagok ellenőrzött és elfogadott hiedelmekkel éljenek. Ebből következik, hogy a hiedelmeink közösségi konstrukciók, részben nem saját tapasztalatból indulnak ki, ezeket el kell hinniük a társaknak, át kell vennünk és tovább kell adnunk őket. A világról való tudásunk csupán(?) a hiedelmek hatalmas tára. „A tapasztalatok alapján formálódó hiedelmekkel, gondolati konstrukciókkal egy-egy emberi közösség mintegy lefedi jól-rosszul a valóságot, vagyis annyit fogunk fel a valóságból, amennyit a hiedelmeink közvetítenek.” (Csányi Vilmos: Íme az ember)

Koreográfia: Gera Anita

Előadók: Béky Emma, Birta Márton, Bot Ádám, Szirtes Krisztina, Tőkés Imola

Fénytervezés: KGP

Zene: Kovács Jeromos

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre.

hossza: 50 perc

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A VeszprémFest zárónapján a brit szupersztár, JAMES BLUNT ad koncertet. Az énekes 2022 februárjában induló, The Stars Beneath My Feet című Európa turnéjának keretében lép fel Veszprémben.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 37 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének.

Ajánló


A világ legnagyobb cigányzenekara 35 éves jubileumi koncertjével a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon emléket állít a 25 éve elhunyt Berki Lászlónak,…

A Fővárosi Nagycirkusz nyáron két különböző műsorral várja a látogatókat: hétköznap egy különleges vízi cirkuszi show-val, péntekenként és szombatonként pedig…

Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!