Program


Kulturális Örökség Napjai 2022

Kulturális Örökség Napjai 2022

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 18. vasárnap, 11:00

A Pesti Vigadó idén is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjaihoz.

Az 1859-1864 között épült, 1865-ben átadásra kerülő romantikus stílusú Pesti Vigadó tervezője Feszl Frigyes. A pesti Duna-part különleges palotája.

A majd’ 200 éves épületben a korok legnagyobbjai koncerteztek, többek között Liszt, Erkel, Strauss, Debussy, Wagner és Bartók is megfordult a díszteremben. Otthonául szolgált az első magyarországi kiállításoknak, továbbá Budapest egyesítésének is helyszíne volt.
Ismerje meg az épület pazar múltját és izgalmas történelmét! Lássa fentről a várost és az impozáns budai oldalt! Vegyenek részt virtuális sétánkon, melyet a Pesti Vigadó wifi hálózatára történő fellépést követően érhetnek el, az épület több pontján kihelyezett QR kódok segítségével!

 

A Kulturális Örökség Napjai keretében az Előcsarnok, a Foyer, a Díszlépcsőház, a Díszterem és a Panoráma terasz, valamint az összes jelenleg futó kiállításunk - Molnár Imre 80Az MMA Képzőművészeti Tagozatának díjazottjai VIII.Évszázadok örökségePesti Vigadó idővonal -  is ingyenesen tekinthető meg.

 

 

Kapcsolódó rendezvények:

 

2022. szeptember 17.  10:30

2022. szeptember 17.  11:00

2022. szeptember 18. 10:30

2022. szeptember 18. 11:00

 

Kérjük, a Pesti Vigadó felkeresése előtt minden esetben tájékozódjanak az épület nyitvatartási idejéről, és a speciális szint- és házzárakról a Látogatói információk / Nyitvatartás menüben!

Bővebben a Kulturális Örökség Napjairól.

Ajánlatunk


Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

A Neoton Família az egyik legnépszerűbb magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ezutóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!