Program


Körszín belépőjegy -Nyugdíjas jegy (62 év felett)
3

Körszín belépőjegy -Nyugdíjas jegy (62 év felett)

A Körszín kiállítását a térségre jellemző kézműves mesterségek élőképszerű megjelenítése teszi különlegessé. Itt megtekinthető a szíjgyártó-, a fazekas-, a csizmadia-, a kovács-, kalapos-, mézeskalács készítő- és bognármesterek korhűen berendezett műhelye. Ajándékboltjában a térség kézműves mestereinek termékei is megvásárolhatók.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Nyitvatartás:

március 12-31., április: 10.00 – 16.00; hétfőn zárva
május, június: 9.00 – 17.00; hétfőn zárva
július, augusztus: 9.00-18.00, hétfőn zárva
szeptember: 9.00 – 17.00; hétfőn zárva
október, november: 10.00 – 16.00; hétfőn zárva
december 1.-március 11.: zárva


A Körszín kiállítását a térségre jellemző kézműves mesterségek élőképszerű megjelenítése teszi érdekessé. Megtekinthetőek a kovács, a bognár, a csizmadia, a mézeskalács készítő, a kalapos,  a fazekas, a kötélverő, a szíjgyártó mesterek korhűen berendezett műhelyei.

A pusztán legeltetett hatalmas nyájak, gulyák, ménesek nemcsak hússal, tejjel látták el bőségesen gazdáikat és pásztoraikat, hanem környékbeli mesterembereknek is alapanyagot szolgáltattak. A különböző használati tárgyak, ruházati elemek, gazdasági eszközök a falvak, városok heti vásáraiban, vagy épp a Hídi vásárokon találtak gazdára.

A kötőfékek, szíjak a fogatolás, a kolompok, csengők, pityegők, pergők, juhászkampók a jószágterelés nélkülözhetetlen eszközei voltak. A fazekasok számtalan edénye, korsója, fazeka a háztartások hétköznapi életének szerves része volt. A tükrös mézeskalácsszív a szeretett leány számára sokat mondó ajándékként szolgált.

Az ügyes kezű pásztorok által faragott tükrösök, tokok, a karcolással díszített csont és szaru tartók, vagy a bőrből készült tárgyak díszítése nem csak pásztoraink  szépérzékéről, hanem hétköznapi gondolkodásáról, világszemléletéről tanúskodnak. Egyik másik munka már-már művészi teljesítménynek tűnik.
       
Az ajándékboltban a Hortobágyi Nemzeti Park Kézművesudvarában készült zsűrizett kézműves termékek vásárolhatók.

A Körszín előtt áll a Világörökségi Diploma átadása alkalmából emelt, a Kilenclyukú híd alapanyagával megegyező dácittufából faragott, emlékoszlop.


A belépőkártya a Hortobágyi Nemzeti Park bemutatóterületeinek és a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. által működtetett halastavak megtekintésére jogosít, a kártya meglétét és érvényességét a természetvédelmi őr ellenőrizheti, amelyet vissza is vonhat nem megfelelő viselkedés, illetve természeti kár okozása esetén. Mindenkor tartózkodjon a földutakon! Ne zavarja az élővilág nyugalmát, az állattartó és halászati tevékenységet! Ne menjen közel a legelő állatokhoz! Lecsapolt halastómederbe bemenni, illetve befagyott halastó jegére rámenni tilos! A bemutatási létesítményeket minden látogató csak saját felelősségére használhatja! A belépőkártya megvásárlása nem jogosít fel kárigényre baleseti sérülés, illetve bűncselekményből származó kár esetén a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal szemben.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!