Program


Kamp Salamon és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A zenekar mesterei. Karácsonyi hangverseny

Kamp Salamon és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A zenekar mesterei. Karácsonyi hangverseny

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 15. szerda, 19:30

J. S. Bach:: Geist und Seele wird verwirret – kantáta, BWV 35 • SinfoniaJ. S. Bach: g-moll csembalóverseny, BWV 1058J. S. Bach: d-moll hegedűverseny, BWV 1052R (rekonstruált változat)J. S. Bach: Jauchzet Gott in allen Landen – kantáta, BWV 51

Szemere Zita (szoprán), Kalló Zsolt (hegedű), Dobozy Borbála (csembaló), Mekis Péter (orgona)A Zeneakadémia Szimfonikus ZenekaraVezényel: Kamp SalamonKét egyházi szólókantáta keretez két versenyművet a Zeneakadémia idei karácsonyi hangversenyén. Mind a 35-ös, mind az 51-es kantáta Bach lipcsei éveiben keletkezett, előbbi – melyből ezúttal a nyitótétel hangzik el – a Szentháromság utáni 12. vasárnapra készült és 1726-ban mutatták be, utóbbit általános használatra (ogni tempo) komponálta a szerző, bár az első előadása végül a Szentháromság utáni 15. vasárnapra esett 1730-ban. A csembalóversenyek között több olyan művet is találni, melyben Bach egy korábbi versenyművét dolgozta át, így a g-moll csembalóverseny a 1041-es d-moll hegedűverseny átirata. A 1052-es versenyműnél bár nincsen konkrét bizonyíték rá, de a csembalószólam hegedűszerű fordulatai miatt azt feltételezik, hogy ez is egy elveszett hegedűverseny átirata lehet. Ennek köszönhetően születtek a 20. század folyamán olyan változatok, melyekben megpróbálták rekonstruálni, hogy szólhatott a feltételezett hegedűverseny. Bach mesterművei avatott tolmácsolásban hangzanak fel: az egyetem hallgatóiból alakult zenekart a Zeneakadémia Doktori Iskolájának tanára, a Liszt- és Kossuth-díjas Kamp Salamon vezényli, a szólisták – köztük Dobozy Borbála, a Zeneakadémia egyetemi tanára – mind a hazai koncertélet elismert szereplői.

RENDEZŐ: Zeneakadémia KoncertközpontTÁMOGATÓ:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

 

 

Ajánlatunk


bohózat két felvonásban

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!