Program


j(A)zz! / HI5 Minimal Jazz Chamber Music (AT)

j(A)zz! / HI5 Minimal Jazz Chamber Music (AT)

A dob, a gitár, a vibrafon és a basszusgitár elég ahhoz a HI5 zenekarnak, hogy alkalomadtán szakítson a műfaji határokkal, miközben játékos és kreatív maradjon.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 9. szerda, 20:00

Egy olyan „jazz-zenekar” az övék, amely sok időt tölt próbákkal, és rengeteg munkát fektet a kompozíciók kidolgozásába, annak érdekében, hogy aztán játszi könnyedséggel lepje meg a közönséget az élő koncertek során, elrejtve mindazt a kemény munkát, ami mindehhez a könnyedséghez szükséges.

A HI5 zenéjét hallani egyszerre kaland és élvezet. Legutóbbi, Southern Inspection Tour című albumuk, amelyet egy élő koncert során rögzítettek kínai turnéjukon, semmiképpen sem nevezhető szokványosnak vagy triviálisnak. A zenekar által használt, „minimális jazz-kamarazene” kifejezés azonban intellektuális távlatokat nyit a befogadó előtt. E művészek számára a jazz ugyanis nem csak a zene szabad megszólalását jelenti, de annak a lehetőségét is, hogy ezt a rugalmas anyagot részleteiben is kidolgozzák. Ha szükséges, hagyják a zenét szabadon kanyarogni, de ahhoz is értenek, hogy ezáltal egy kivételes híd épüljön a jazz és a kamarazene között. Ez utóbbi már bonyolult formákat eredményez, így aztán ez a zene nehezen lenne minimálisnak nevezhető. Bizonyos pontokon viszont az ismétlések révén nagyon is erős rokonságot mutat a minimálzenével. Ezzel együtt is azt mondhatjuk, hogy a HI5 zenéje logikus és következetes, tele van mind intellektuális, mind pedig zenei bravúrral.

Közreműködik:

Chris Norz - dob
Philipp Ossanna - gitár
Matthias Legner - vibrafon
Clemens Rofner - basszusgitár

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!