Program


Jake Heggie: Ments meg, Uram! / MET EA

Jake Heggie: Ments meg, Uram! / MET EA

Valós eseményeket elbeszélő könyv, színmű és sokszorosan díjnyertes film révén is nevezetes a Jake Heggie első operájának alapjául szolgáló történet, amelynek középpontjában a halálbüntetés eltörléséért küzdő Helen Prejean nővér és a halálsoron a kivégzésére váró gyilkos megismerkedése áll.  több

Aktuális előadásokA nagyhatású opera 2000-es ősbemutatója óta bejárta a világot, s most a Met színpadára is elérkezik: Yannick Nézet-Séguin vezényletével és Joyce DiDonatóval a - filmen Susan Sarandon által megformált - katolikus apáca szerepében.

Akárcsak a történet, maga a mű is ismerős lehet már számunkra, hiszen a Ments meg, Uram! 2020-ban Budapesten is színre került, s így mondhatni helyből is tudható, hogy Heggie erős színpadi érzékű, valódi operakomponista, aki Tony- és Emmy-díjas librettistájával, Terrence McNally-vel együttműködve jelenkori klasszikust alkotott. Az egyszerre felkavaró és állásfoglalásra késztető opera, amelynek New York-i bemutatóját a pandémia késleltette, most a - 2022-23-as évad során a Metben a Don Giovannival debütáló - belga Ivo van Hove rendezésében fog a helyi és a HD-közvetítés globális közönsége elé kerülni. A produkció ékköve, Joyce DiDonato oldalán ott találhatjuk a bűnével és büntetésével szembenézni kénytelen gyilkos szerepének egyik legavatottabb megformálóját, a fizikumával is imponáló basszbaritont, Ryan McKinnyt. Két kisebb, de egyként kulcsfontosságú szerepben pedig a már több amerikai opera előadójaként megcsodált Latonia Moore-t és a Ments meg, Uram! San Franciscó-i ősbemutatójának Helen nővérét, az Amerika nemzeti kincsének beillő Susan Grahamet is láthatjuk-hallhatjuk majd.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a liveincinema.eu s.r.o. közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Müpa

Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

Szereplők:

Rose nővér:.........................................Latonia Moore
Helen Prejean nővér:.........................Joyce DiDonato
Mrs. Patrick De Rocher:.....................Susan Graham
Joseph De Rocher: ............................Ryan McKinny

Közreműködik:

a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:

librettó:  Terrence McNally
díszlet, fény: Jan Versweyveld
jelmez: An D'Huys
vetítés: Christopher Ash
hangdizájn: Tom Gibbons
rendező: Ivo van Hove

 

Ajánló


magyar dráma, 151 perc, 2023 magyar nyelven, angol felirattal

A Corvin Rajziskola 2023-ban végzett animáció szakos diákjainak vizsgafilmjeinek vetítése.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!