Program


IZP-estek - Krizsán Dániel: Diplopia; Bányai Mirjam Léna: Poker Face

IZP-estek - Krizsán Dániel: Diplopia; Bányai Mirjam Léna: Poker Face

Fókuszban a fiatal alkotóművészek – Mozgásban az Imre Zoltán Program!
Az új táncművészeti kezdeményezés célja a fiatal tehetségek támogatása és képzése mellett, a jövő nézőgenerációjának kinevelése is, melynek megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 3. kedd, 19:00

időtartam: 40 perc
korosztály: 16+
BEMUTATÓ

Kizsán Dániel: Diplopia

Egy kis lakásban vagyunk, ahol egy nőt látunk, aki serényen dolgozik az asztalnál. Látszólag egyedül van, de sejlik, hogy van vagy volt valakije. A munkában elfárad, de a folyton folyvást visszatérő rémképei nem hagyják, hogy megpihenjen. Az állandó hajtásban csak egy dolog van, amibe kapaszkodhat, ami erőt ad, és ami a férfihoz köti. Gyermeket vár. A rémképek erősődnek, a lidércek hatásai egyre mélyebb nyomokat hagynak a nőben, míg nem az örűletbe hajszolják. A megfelelési kényszer, a rohanás, a hajtás fölé kerekedik, és egyetlen kapaszkodóját is elveszíti...

Ismét a lakásban találjuk magunkat, mintha ez az egész meg sem történt volna. A nő szintén dolgozik, minden ugyanaz. Csak mi nem vagyunk ugyanazok. Ezt most nem ugyanazzal a szemmel nézzük. A hajtás nem is olyan nyomasztó, a lidércek ereje sem olyan hatalmas, szinte minden lepattan rólunk. Innen minden teljesen más. Most akkor melyik lenne a valóság...?

Napjaink feszített tempójának tömege nyom össze bennünket. A "siker" a "teljesítmény" hajszolásától nem látunk tisztán. Mondják, az idő megszépíti az emlékeket. Vagy talán az idő csak az általunk mocsokként ráragasztott frusztrációnkat mossa le róla? Bárcsak láthatnánk a jelent a múlt képében. Bárcsak láthatnánk kívülről mindent.

Előadók: Hortobágyi Brigitta ( A Nő), Bujdosó Anna (A Nő Lidérci valója), Aradi Zsolt ( Lidérc), Engelmann András ( Lidérc) 
Koreográfus: Krizsán Dániel

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, NKA - IZP Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégium, PR-Evolution
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának a támogatásával jött létre. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

időtartam: 35 perc
korosztály: 12+ 
Az előadásban stroboszkópot használunk
Külföldieknek is ajánlott
BEMUTATÓ

Bányai Mirjam Léna: Poker Face

Három fiatal nő találkozik Bányai Mirjam Léna első önálló koreográfiájában. "Ki vagy te?" hangzik el az első kérdés. "Hol vagy te a hétköznapok megannyi álarcai, feladatai, kompromisszumai között?" "Miért van szükség ezekre a játszmákra?" "Miért hisszük azt, hogy általuk előrébb juthatunk, vagy éppen csak túlélhetünk?"  "Honnan ered ez a mindent elfedő, fájdalmas Poker Face - és mi kell ahhoz, hogy végre fel tudjuk adni?"

Az Imre Zoltán program keretében létrejövő előadásban Bányai Mirjam Léna három női sorsot mutat be első önálló táncszínházi koreográfusi munkájában. A cégvezető, a titkárnő és fiatal pályakezdő életét is meghatározza a kifelé mutatott arc és a belül megélt személyiség kettősége. Milyen körülmények, milyen élethelyzetek kényszerítik őket arra, hogy idealizált vagy egyszerűen hamis képet mutassanak magukról? Miért van szükségük azokra a játszmákra, amelyek révén azt hiszik, előrébb juthatnak - vagy éppenséggel csak túlélhetnek? Közös nőiségük megélésén, hasonló problémáik felismerésén keresztül képesek lehetnek megtalálni a közös pontot? Azt a pontot, amikor már fel tudják adni a Poker Face-t?

„A hazugságnál sem a hazugság fáj, hanem az, hogy nem tudom az igazságot!”

Táncművészek: Bacsó Gabriella, Tóth Rebeka, Bányai Mirjam Léna
Hangtervező: Nagy Marek 
Zene: Taraczky Goran
Fénytervező: Payer Ferenc
Jelmeztervező: Bányai Mirjam Léna
Teaser és a Trailer készitői: Haiman Helga, Taraczky Mila 
Zeneszerző: montázs
Mentor: Csere Zoltán
Dramaturg: Cseh Dávid
Rendező, koreográfus: Bányai Mirjam Léna

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Program, Kulcsár Noémi Tellabor társulat
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programja támogatásával jött létre.

Teaser, trailer, website:
https://www.youtube.com/watch?v=Rs_AExzaUOw
https://youtu.be/16ed9WvOI1k
https://youtu.be/HkamckzhrrU

Néhány mondat az alkotókról:
Bányai Mirjam Léna (koreográfus): Táncművész. Pályája során több évadon át tag volt a Kecskemét City Balettban, a Miskolci Balettban, valamint a Budapest Táncszínháznál, és fellépett már többek közt a Kulcsár Noémi Tellabor társulat előadásaiban is. Jelenleg szabadúszó táncművész, koreográfus. 2018-ban a Magyar Táncművészek Szövetsége neki ítélte az Évad Legjobb Női Táncművésze díjat. A POKER FACE az első önálló táncszínházi koreográfusi munkája. Mentora Csere Zoltán táncművész.
Cseh Dávid (dramaturg): Dramaturgént és szerzőként is alkotó művész. Rendszeres közreműködő a Kulcsár Noémi Tellabor társulat előadásaiban, korábban 2013 és 2016 között a Miskolci Nemzeti Színház, később a Vígszínház dramaturgja volt. Jelenleg szabadúszó dramaturg.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!