Program


Itthon - A Kárpát-medence nemzetiségeinek imái

Itthon - A Kárpát-medence nemzetiségeinek imái

Az Orcád világossága kiállítás kísérőrendezvénye.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 15. szerda, 19:30

Itthon - A Kárpát-medence nemzetiségeinek imái

A koncerten 15 nyelven szólal meg az Úr imája, a Miatyánk, s minden egyes elhangzás után az adott nyelven egy-egy népéneket, vagy himnuszt énekel a Szent Efrém Férfikar Szűz Máriához, az Istenanyához. A Kárpát-medence közös otthona ennek a sok kiváló népnek, nemzetnek, mintegy 25 millió embernek, akik ezeken a szépséges nyelveken érintkeznek Földünk egyik legcsodásabb, legváltozatosabb táján.

A közös hit, Európa keresztény hagyománya, a jogrend, a demokrácia, a kultúra fontossága, a társadalmi szokásaink, egyházaink, családjaink és anyanyelvünk szeretete, irodalmi, képzőművészeti, táncbéli és zenei megnyilvánulásaink szolgálnak a közös ház, a Kárpát-ház alapjául, s azért fohászkodnak ezen az alkalmon, hogy a felhúzott falakon is hallatszódjék át a tisztelet és a szeretet, az elfogadás hangja. A Miatyánkokat imádkozók, az adott nép, nemzet lányai és fiai, anyanyelvükön szólnak, a Szent Efrém Férfikar pedig próbálja a sokféle „nyelveken szólást” minél autentikusabban megvalósítani.

Szervező: Görögkatolikus Metropólia

Ajánlatunk


A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!