Program


Harcsa / Keszég / Márkos / Benkő / Pándi - Kassák

Harcsa / Keszég / Márkos / Benkő / Pándi - Kassák

Hat év után ismét az Opus Jazz Club színpadán támasztja föl Kassák Lajos ellentmondást nem tűrő szellemét a kísérletező kedvű előadókból álló formáció. A négy zenész – Harcsa Veronika, Márkos Albert, Benkő Róbert, Pándi Balázs – és egy színművész, Keszég László mutatja be Kassák Lajos válogatott verseit, a költő attitűdjéhez hűen.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 10. szombat, 20:00

HARCSA / KESZÉG / MÁRKOS / BENKŐ / PÁNDI: KASSÁK

Közreműködik:
Harcsa Veronika - ének
Keszég László - próza
Márkos Albert - cselló
Benkő Róbert - nagybőgő
Pándi Balázs - dob

Hat év után ismét az Opus Jazz Club színpadán támasztja föl Kassák Lajos ellentmondást nem tűrő szellemét a kísérletező kedvű előadókból álló formáció. A négy, szabadzenei közegben is jártas zenész – Harcsa Veronika, Márkos Albert, Benkő Róbert, Pándi Balázs – és egy hasonlóan szabad szellemű színművész, Keszég László vállalkozik arra, hogy Kassák Lajos válogatott verseit a költő attitűdjéhez hűen mutassa be. "A zenében Kassák poétikai elvét követjük, amikor sok improvizációt használunk, miközben mindig valamilyen koncepció mentén építjük fel a számokat. Kassák is szabad formákat használt, mégis nagyon erősen struktúráltak az ő művei, legyen szó képzőművészetről vagy versről. Az improvizációk mellett találunk itt dalszerű kompozíciókat is; ennek a két formának az egyensúlyát igyekeztünk megtalálni" - nyilatkozta a koncepcióról Harcsa Veronika, e projekt ötletgazdája, aki a versek zömét válogatta e projekt számára. Az énekesnő nem először zenésít meg verseket, 2011-es Lámpafény című albumán is szerepelt egy Kassák-feldolgozás. A zenekar összeállítása eklektikus, az általuk megszólaltatott zene illik Kassák feszültséggel teli, ellentmondásos személyiségéhez és a versek sokszínűségéhez, a bennük rejlő érzelmességhez és keménységhez.

"Nem egy klasszikus értelemben vett zenetájat raktak a szövegek köré a készítők – egyfajta atonális, ritmikai önlebontásokkal díszes hangszőnyeget terítettek Keszég László versmondása, Veronika éneke alá, amely olykor a befogadás határait feszegette, de ezzel is Kassák Lajos szellemét idézte – a csak saját hangjára figyelő költőmonolit zuhogott ránk a köré feszített hangokból is, az előadás nem megidézett, hanem jelenvalóvá tett verset, szellemet, attitűdöt: egy teljes világlátás vízióját építette fel" - írta a programról Hegyi Zoltán.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!