Program


Géniuszok – Rippl-Rónai József

Géniuszok – Rippl-Rónai József

Ludmann Mihály művészettörténész előadássorozata

 több

Aktuális előadások



Rippl-Rónai József a magyar festészet kiemelkedő mestere Kaposváron született 1861-ben. Gyógyszerésznek tanult, de a rajz és festés érdekelte. Münchenben képezte magát, mint oly sok leendő magyar művész, majd Párizsban Munkácsy Mihály mellett dolgozott. Azonban a francia szimbolistákkal kialakuló kapcsolata a stílusát is megváltoztatta és jelentős kiállító tagja volt a Nabis csoportnak.
Hazatérése után itthon is sikeres művész volt, a festői világa kiszínesedett és sajátos dekoratív stílust alakított ki. A Nagy Háború előtti magyar művészeti élet aktív résztvevője volt. A háború utáni korszakának jelentős alkotásai a kortárs írókról készített pasztell technikájú portréi. Kaposváron az egykori villája és több szobor is őrzi az emlékét.
A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ajánló


Titkokat rejtő palota? Szellemi, históriai, építészettörténeti kalandozás? Mindez együtt és külön-külön is igaz az egykori patika- és lakóházra, amely a…

Városi séta a Szecesszió Art Deco Népművészet című kiállításhoz Szeretők, művészek és a megfontolt beruházók - Ami a kiállítótérbe nem…

Vészabó Noémi Leonardo- és Michelangelo-díjas festőművész nagysikerű workshop-sorozata az YBL6 Művészeti Térben, a Várkert Bazár új helyszínén.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!