Program


Genius Loci - A második császárság kora és a párizsi Salon

Genius Loci - A második császárság kora és a párizsi Salon

III. Napóleon, Franciaország második császára bízta meg Haussmann bárót Párizs modern városképének kialakításával, amely során sugárutakat alakítottak ki, ezek mellett új épületeket építettek, és így a francia főváros sok európai város számára mintaadóvá vált.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 31. kedd, 18:00

Genius Loci - A második császárság korának városépítészete és a párizsi Salon

Ludmann Mihály művészettörténész előadása

III. Napóleon, Franciaország második császára bízta meg Haussmann bárót Párizs modern városképének kialakításával, amely során sugárutakat alakítottak ki, ezek mellett új épületeket építettek, és így a francia főváros sok európai város számára mintaadóvá vált. Ezzel együtt Párizs az világ művészeti központjává is vált, ahol a Salon kiállításai mindig jelentős eseménynek bizonyultak. Egyeduralmát, amely jelentős ízlésformáló hatással is bírt, csak jóval később sikerült megtörni.

Ajánlatunk


Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Szente Vajk íróként nemcsak a végsőkig feszíti a nevetőizmokra specializálódott bohózat kereteit, hanem föl is frissíti, már-már szinte a műfaj paródiája pereg a néző előtt.

Ajánló


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!