Program


Gellérthegyi álmok /  Dunakanyar
2

Gellérthegyi álmok / Dunakanyar

A Magyar Dráma Napja alkalmából a Karinthy Színházzal közös produkció.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 13. vasárnap, 15:00

GELLÉRTHEGYI ÁLMOK / DUNAKANYAR

I. felvonás: Karinthy Ferenc: GELLÉRTHEGYI ÁLMOK

Lány.............. Szabó Dorottya
Fiú................. Varga-Huszti Máté

A világsikerré vált Gellérthegyi álmok Karinthy Ferenc legigazibb drámája. Az ostrom alatti Budapest romos gellérthegyi villája egyszerre a menekülés és a rettenet fészke. Hadbíróság és a faji törvények életveszélye fenyegeti az ide menekült fiatalokat. Körülfogja őket a félelem: félnek a becsapódó lövedékektől, s félnek egymástól. A kölcsönös gyanakvás és a kibontakozó szerelem kettős, ellentétes érzései állandó, vibráló feszültséget teremtenek; a darab mesteri módon szerkesztett, s dramaturgiája bravúros, a személyesség forrósága emeli filozofikus távlatokba a történést.

 
II. felvonás: Karinthy Ferenc: DUNAKANYAR   

Kávésnő.............. Hajdú Melinda
Férfi..................... Aradi Imre

A Dunakanyar című egyfelvonásos darab helyszíne egy presszó az országút szélén, valahol a Dunánál. Kora nyári este, hétköznap. Kávéfőző az órát nézi, nemsokára zárnia kell, mire a Vendég benyit. Hamar kiderül, hogy a két idegen valójában egymás szomszédságában lakik. Hasonlóságaik és különbözőségeik okán szenvedélyes évődésbe kezdenek, s az együtt töltött este alatt egy élet lezajlik köztük.

Alkotók
Rendező: Nagy Viktor
Díszlettervező:Szendrényi Éva
Jelmeztervező: Rátkai Erzsébet
Súgó: Patyi Szilvia
Ügyelő: Csitári Tamás
Rendezőasszisztens: Murár Szabina

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér vissza Budapestre.

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Szente Vajk íróként nemcsak a végsőkig feszíti a nevetőizmokra specializálódott bohózat kereteit, hanem föl is frissíti, már-már szinte a műfaj paródiája pereg a néző előtt.

Ajánló


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!