Program


Funny Girl

Funny Girl

A kezdetben félszeg, ám nagy álmokat dédelgető Fanny Brice első színházi fellépésén találkozik a nagyvilági, behízelgő modorú Nick Arnsteinnel, a híres és hírhedt kártyajátékossal. A társadalmi különbségek ellenére egymásba szeretnek és összeházasodnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 30. péntek, 20:30

Funny Girl – musical

A jelenlegi szabályozás értelmében – a rendezvényeket nagykorú személyek csak érvényes védettségi igazolvány és személyazonosság igazolására alkalmas igazolvány bemutatásával látogathatják! A jogszabály értelmében a rendezvény szervezője az igazolvány meglétét a belépéskor köteles ellenőrizni, és aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, attól a belépést meg kell tagadnia – függetlenül attól, hogy az érintettnek van-e érvényes belépőjegye.

https://www.jegy.hu/articles/1098/covid-19-koronavirus-informaciok-es-az-esemenyek-latogatoira-vonatkozo-szabalyok

A kezdetben félszeg, ám nagy álmokat dédelgető Fanny Brice első színházi fellépésén találkozik a nagyvilági, behízelgő modorú Nick Arnsteinnel, a híres és hírhedt kártyajátékossal. A társadalmi különbségek ellenére egymásba szeretnek és összeházasodnak. Ahogy ível Fanny csillaga egyre magasabbra, úgy hanyatlik Nick élete a szerencsejátékok egyre sötétebb világába. Népszerűség, pénz, szerelem, fellobbanások, sértődések, csalódások… Vajon képes-e ez a két, teljesen különböző személyiségű ember romantikus kapcsolatuk megmentésére?
Fanny Brice valóságos figurája, ismert sztárja volt a száz évvel ezelőtti New York színházi világának, sőt a korabeli felső tízezernek. Tulajdon veje jegyezte le fordulatos élettörténetét, ami alapanyagául szolgált a későbbi feldolgozásoknak.
A színdarabot éppen abban az évben mutatták be a Broadway-n, mint a Hello, Dolly!-t, és három évig játszották egyhuzamban, nem utolsósorban Barbra Streisand káprázatos alakításának köszönhetően. Nem volt kérdés, rögtön ezután meg is filmesítették, így lett Streisand első filmszerepében 26 évesen Oscar-díjas színésznő. Partnere a nem kevésbé lenyűgöző, sármos Omar Sharif volt. A musical dalai közül jó néhány slágerré vált, ezeket hazai előadóink is rendszeresen repertoárjukra tűzik: „Érzés”, „Napfényt akarok látni”, „Sztár vagyok rég”.

SZEREPOSZTÁS:

Fanny Brice: Kosik Anita, Sári Éva m.v.
Nick Arnstein: Gulácsi Tamás
Eddie Ryan: Gulyás Attila
Florenz Ziegfeld: Urmai Gábor
Mrs. Brice, Fanny Anyja: Horváth Margit
Mrs. Strakosh: Kuthy Patrícia
Mrs. O’Malley / Mimsy / Cathy: Jenei Judit
Mrs. Meeker / Maude / Vera: Nyomtató Enikő
Emma: Horváth Réka
Tom Keeney: Tóth Zolka
Tenor / Snub Taylor (a trombitás) / Paul, Pincér: Horváth Viktor
John, Ügyelő: Kovács Balázs m.v.
Továbbá: Kovács Vecei Fanni, Kucsmár Szintia, Tary Patrícia, Ténai Petra, Végvári Boglárka, Szűcs Enikő, Borély Csaba, Holló Arnold, Kovács Balázs, Szeri Martin, Sikó Koppány

Szövegkönyv: Isobel Lennart Díszlettervező: Rákay Tamás
Jelmeztervező: Kovács Yvette, Matyi Ágota Koreográfus: Túri Lajos Péter
Zeneszerző: Jule Styne Dalszövegíró: Bob Merrill
Dalszöveg: Galambos Attila Zenei vezető: Tamás Attila
Korrepetítor: Horányi Tamás Súgó: Nagy Erzsébet
Ügyelő: Holló Arnold
Rendezőasszisztens: Fülöp Angéla
Rendező: Szente Vajk
Zenekar:
Subertné Palkó Mariann, Koi Gergő, Varga Gábor, Ádám Kristóf, Kasellák Zsolt, Linzenbold Gábor, Horányi Tamás, Császárné Tanaka Ayako, Császár Zoltán, Császár Péter, Szegeczki Bence, Lakatos István, Farkas Bács Levente, Kóti Gergő

Karnagy:
Tamás Attila

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!