Program


Friss Folk / Chalga

Friss Folk / Chalga

A Chalga amolyan Thököly-kurucos, törökbarát zene: egy sikeres ostrom utáni estén szólhatott ilyen muzsika a táborban, és úgy tűnik, a hadizsákmányban akadt pár rock-, jazz-, és hetvenes évekbeli funk-lemez is. A zenekar gátlástalanul használ fel balkáni és magyar népzenét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 2. kedd, 20:00

Friss Folk / Chalga

Közreműködik:   
Fekete Bori - ének
Horváth Móni - szaxofonok, kaval, fuvola, ének
Kuczera Barbara - hegedű, ének
Szegő Dávid - dob
Takács Szabolcs - basszusgitár, nagybőgő
Zagyva Tamás - gitár

Az Opus Jazz Clubban időről időre olyan előadók is hallhatók, akik népzenei alapokról indulva, kortárs szemlélettel hoznak létre friss hangzásvilágot. A Chalga amolyan Thököly-kurucos, törökbarát zene: egy sikeres ostrom utáni estén szólhatott ilyen muzsika a táborban, és úgy tűnik, a hadizsákmányban akadt pár rock-, jazz-, és hetvenes évekbeli funk-lemez is. A zenekar gátlástalanul használ fel balkáni és magyar népzenét. Lehetne mindez akár popzene is, mint amilyen az eredeti bolgár csalga, ha lenne rendes négynegyedes, mindenki által táncolható számuk. Ám ilyen csak elvétve akad a repertoárban, hiszen a Chalga páratlan ritmusokkal fűszerezi a muzsikát.

Az együttes története a kétezres évek közepéig nyúlik vissza. Számos fesztiválfellépés és két album (Sabir, 2006; Erdő, erdő, 2010), majd pár év szünet után 2018-ban a Chalga újraaktiválódott és felfrissült: a közel-keleti ritmusszekciót elhagyva, sokkal harsányabb és kevésbé folkos zenét játszik. A zenekar tagjai a rock, jazz, világ- és népzenei körökből jól ismert művészek. A 2019-ben megjelent ...három, négy, öt című EP régi-új dalai a Chalga megújult irányát tükrözik, s azóta a zenekar már legfrissebb lemezén munkálkodik.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!