Program


Fókuszban a koreográfusok - Kovács Gerzson Péter és Fundák Kristóf

Fókuszban a koreográfusok - Kovács Gerzson Péter és Fundák Kristóf

„Lelkek a pányván" - Kovács Gerzson Péter és Fundák Kristóf koreográfiái

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 21. szombat, 19:00

Fókuszban a koreográfusok - Kovács Gerzson Péter és Fundák Kristóf

Kovács Gerzson Péter a táncházmozgalom hőskorszakában Timár Sándor tanítványaként indult a legendás Bartók Táncegyüttesben, de már a nyolcvanas évek második felében kortárs táncegyüttest alapított, hogy kitörjön az autentikus folklórvilág béklyóiból és saját formanyelvét létrehozva keresse örökkritikusan és makacsul a választ műveiben a világ aktuális kérdéseire. A TranzDanz előadásainak formanyelve a Kárpát-medence néptáncain alapszik, a kortárs tánctechnikák folyamatos, innovatív hozzáadásával alakít ki egyedi és összetéveszthetetlen mozdulatvilágot. A folyamatosan megújuló társulatba a klasszikus balett, a kortárs tánc és a néptánc legtehetségesebb szólistáit, művészeit hívja meg, zenésztársai a zenei élet legkülönbözőbb területeiről érkeznek: az elektronikus zajzenétől a neoklasszikus kortársig, az akusztikus ethno-jazztől az innovatív DJ-kig, a népzenétől a korabarokkig. Legújabb művében, a Noirban minimalista eszközökkel tart jelen társadalmunk felé tükröt, „groteszken elrajzolt színpadi teremtményei bármely panoptikumban felidéznék eredetijüket, a mindennapjainkból jól ismert, ízléstelen smukkokban páváskodó újgazdagoktól a rémült kisemberek és a sunyi törtetők során át a felszínesen, de kurzusképesen magyarkodókig.”

A fiatal táncos és alkotó Fundák Kristóf műveiben –  KGP-hez hasonlóan – mélyre ás, az örök emberit, a jelenre kritikusan reflektáló lélek válaszait boncolgatja. Kisgyerekként Csepelen kezdett táncolni, a néptánc világában való elmélyülést a Jászság Népi Együttes nyújtotta, táncosként országos ismertséget a Fölszállott a páva televíziós vetélkedő nyerteseként szerzett. 2009 óta az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes művészeti vezetője, azóta rendszeresen készít koreográfiákat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, szinte az első koreográfiáival felhívta magára a szakma figyelmét, rendszeresen díjakkal távozik az országos versenyekről. Miközben a Kárpát-medence autentikus néptáncvilágát nemcsak mélyen ismeri, hanem előszeretettel, jó arányérzékkel, látványos és ötletes koreográfiákban színpadra is állítja, bátran kísérletezik is, mozgásinvencióihoz az elemekre bontott néptánclépések mellé kortárs technikákat kölcsönöz. A művek elkészítése során szorosan együtt dolgozik zenészkollégáival, barátaival, koreográfiáiban, művészi munkája során állandó alkotótársa felesége, Fundák-Kaszai Lili. (Szögi Csaba)

Közreműködők: TranzDanz/Kovács Gerzson Péter társulata, Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes, Angyalföldi Vadvirág Táncegyüttes, Jászság Népi Együttes, Foundry Dance Theatre

1. felvonás
TranzDanz / Kovács Gerzson Péter társulata
NOIR

Koreográfus, látványtervező: Kovács Gerzson Péter
Táncosok: Gera Anita, Takács László Lacek, Tókos Attila, Csuzi Márton
Zene: Kovács Jeromos

…”de ami valamennyiőjüket, akiket odakint ért, a legmélyebben megdöbbentette, az a csepegő eső volt, mert ez is megállt, egyszerűen megállt az eső az esőben, a cseppek maradtak, ahol éppen voltak, a levegőben, lejjebb vagy följebb, mindegy, ezernyi és tízezernyi és százezernyi csepp állt abban a pillanatban ég és föld között, és nem hullott tovább…és ha valami aztán maradt is bennük mindabból, ami történt, az semmi más nem volt, csak félelem, egy félelem, mely már csak emlékezett az iménti félelemre”…
(Krasznahorkai László: Báró Wenckheim hazatér)

A koreográfus Kovács Gerzson Péter Harangozó és kétszeres Lábán Díjas, Az Év legjobb alkotója díjat kétszer nyerte el. A darab szereplői közül Gera Anita 2013-ban, Tókos Attila 2014-ben részesült Az évad legjobb táncosa/táncosnője elismerésben, utóbbiak mindketten 2014-es Junior Príma Díjazottak. Tókos 2018-ban Harangozó Gyula Díjat kapott. Kovács Jeromos a hazai elektronikus zenei élet jelentős szereplője (Wonda), zenei szerkesztő, producer, DJ.

a produkció támogatója az NKA

2. felvonás
Angyalföldi Vadvirág Táncegyüttes - Felcsíki táncok
Koreográfus - Fundák Kristóf és Fundák - Kaszai Lili
Zene - Boda Gellért, Fundák Kristóf

Jászság Népi Együttes - Ha megfogom az ördögöt!
Koreográfus - Fundák Kristóf
Zene - Ferenczi György és a Rackajam

Foundry Dance Theatre - InAnima részlet
Rendező- koreográfus: Fundák Kristóf
Zene: Bede Péter, Boda Gellért, Dióssy Ákos, Fundák Kristóf, Schneider Szilveszter
Táncosok: Bacsó Lillla, Balogh János, Fehér Csaba, Fundák-Kaszai Lili, Fundák Kristóf, Józsa Tamás, Scharek Nóra Júlia
Fény: Papp Kornél

Jászság Népi Együttes - Kocsmárosné
Koreográfus - Fundák Kristóf
Zene - Ferenczi György és a Rackajam

Angyalföldi Vadrózsa Táncegyütte - Gorelski Echo
Koreográfusok: Fundák Kristóf, Fundák - Kaszai Lili
Zeneszerző: Gera Gábor
Zenei szerkesztő: Boda Gellért, Fundák Kristóf, Fundák –Kaszai Lili
Zenészek: Boda Gellért, Király Miklós, Szabó András, Tóth Sebestyén, Boda Márton, Szabóné Csonka Fruzsina

A sorozat szerkesztője: Szögi Csaba
A koreográfiák bemutatása után lehetőséget nyújtunk az alkotókkal való beszélgetésre.
A beszélgetés moderátora: Orza Calin
A beszélgetés résztvevői: Kovács Gerzson Péter és Fundák Kristóf

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

zenés játék két részben

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!