Program


Fiber Art & Fine Art- Elemi szál a képzőművészetben

Fiber Art & Fine Art- Elemi szál a képzőművészetben

Łódź-i Strzemiński Képzőművészeti Akadémia Design Intézetének Textil és Print Karának oktatói és növendékei mutatkoznak be 2022. december 9-től a Pesti Vigadó földszinti kiállítótermében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Elemi szál a képzőművészetben

Łódź-i Strzemiński Képzőművészeti Akadémia Design Intézetének Textil és Print Karának oktatói és növendékei mutatkoznak be 2022. december 9-től a Pesti Vigadó földszinti kiállítótermében.

A Łódź-i Egyetem Képző- és Iparművészeti kortárs bemutatóhelye, a KOBRO galéria látta vendégül 2018 tavaszán Magyarország legnagyobb textilgyűjteményét őrző Szombathelyi Képtár anyagából válogatott 50 év – 50 műalkotás című tárlatot. Most cserekiállítás formájában alkothat képet a hazai közönség a lengyelországi kortárs művészetnek az elemi szálak struktúrateremtő, kompozíciós eljárásai köré szerveződő legújabb tendenciáiról.

A kiállítás bemutat hagyományos iparművészeti kézműves eljárásokkal és technikákkal készített alkotások mellett, autonóm experimentális műveket is, a műfajhatárok feloldódásának nemzetközi tendenciáihoz illeszkedve. A generációk közötti szemléletváltás és technológiai differenciálódás sokszínűségét szemléltetik az iparművészet és a képzőművészet folytonos egymásra hatásának textilművészeti, szobrászati és digitális eredményei.

A kiállítás kurátora: Kelecsényi Csilla, Ferenczy Noémi-díjas textil-és képzőművész, az MMA rendes tagja

Kiemelt kép - Marlena Wiśniewska: A szem észlelése(egyéni technika, hímzés, pamut, poliészter cérna,16 kerek tárgy, átmérő: 16 cm, 2019)

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Ajánló


A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett…

A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában…

Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!