Program


Felnőtt színház - 1×3 néha 4

Felnőtt színház - 1×3 néha 4

Fergeteges bohózat a Veres 1 Színház előadásában.

Bérletes előadás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 9. vasárnap, 15:00

Fergeteges bohózat a Veres 1 Színház előadásában.

 Bérletes előadás

A Ray Cooney-Tony Hilton szerzőpáros által jegyzett darabot, 2012 májusában tűzte műsorára a Madách Színház, Nagy Sándor bravúros főszereplésével. A Jászai Mari-díjas színművész tíz év elteltével, ezúttal a veresi előadás rendezőjeként szerepel a stáblistán.

Ray Cooney színész, forgatókönyvíró és vígjátékíró, vagyis a klasszikus angol vígjátékhagyomány kiemelkedő alakjának nevéhez olyan rendkívül népszerű darabok fűződnek, mint A miniszter félrelép, a Páratlan páros, a Kölcsönlakás, a Család ellen nincs orvosság, vagy éppen a Veres 1 Színház legelső bemutatója, a Ne most, drágám (2014). Az 1966-ban íródott 1×3 néha 4 esetében Tony Hilton színész-író volt Cooney szerzőtársa, aki szintén a műfaj jeles képviselője. A színdarabból film is készült 1968-ban, Brian Rix főszereplésével, Alfred Travers rendezésében.

Leginkább a virtuóz cselekményvezetés, a helyzetkomikumban gazdag jelenetek halmozása, az abszurditásig fokozott félreértések és állandó személycserék jellemzik Cooney világát. A kacagtató jelenetekkel teli bohózat, egy születésnapi összejövetelen kezdődik: a dúsgazdag, idős Jonathan Hardcastle (Kerekes József) egy komoly összeget szeretne volt üzlettársa fiára hagyni, de csak azzal a feltétellel, ha Billy (Mohai Tamás) a többi lehetséges örököst félreállítja az útból. Ezen az estén szédületes ámokfutás kezdődik a szóban forgó összegért.

Az 1×3 néha 4 bravúrszerepe kétség kívül az örökösjelölt Billy Hickory Wood figurája, Mohai Tamása alakításában, akit a nézők Veres 1 Színházban Az egérfogó (Trotter rendőr őrmester), a Tóték (A postás), valamint a tavaly nyáron bemutatott Sörgyári Capriccio című előadásokban látható, de olyan népszerű televíziós sorozatokban is feltűnt, mint a Csak színház és más semmi (Karsai Samu), vagy a Drága örökösök (Kasztner Tamás).

 
 
 

 Szereposztás

Színre lép az idős Jonathan Hardcastle (Kerekes József), volt üzlettársa fia Billy (Mohai Tamás), a ház urának művészetrajongó leánya, Cynthia (Molnár Gyöngyi), és annak művészetrajongó udvarlója, Clifton (Fellinger Domonkos), vénkisasszony hugicája, Amy (Zorgel Enikő), Jugg, a komornyikja (Beleznay Endre), Mr. Piper, az ügyvédje (Janik László), továbbá Billy jogi képviselője, Charlie Barnet (Mihályfi Balázs) és mindez Nagy Sándor rendezésében.
 
 
 A díszletet Kovács Yvette Alida látványtervező tervezte.

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!