Program


EX KATEDRA - Tanmesék a 90-es évekből

EX KATEDRA - Tanmesék a 90-es évekből

Ex katedra – tanmesék a 90-es évekből
Magyarország a kilencvenes években - egy gyerek szemével.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 2. hétfő, 19:00

Két színész, két táncos, egy grafikus és egy menedzser. Mind egy társulatban dolgoznak 2021 Magyarországán.

A karantén alatt közösen felidézték, hogy honnan jöttek, milyen volt felnőni a 90- es években, hogy kiderítsék, milyen örökséget hozott magával a rendszerváltáskor született nemzedék akkori életük legfontosabb helyszínéről, az általános iskolából.

Az előadás a szereplők személyes történeteire épül, amelyek egy különleges korszakot idéznek fel: az iskola első napjától a kamaszkor kezdetéig tartó időszakot.
A szereplők ma ugyan egy színpadon állnak, sokféle háttérből érkeztek. Van köztük, aki vidéken, van, aki külvárosban, és van, aki Budán nőtt fel. Van, akinek a családját tönkretette a ránk köszöntő kapitalizmus, és van, akinek meghozta a szerencsétjét. Van, aki alternatív iskolába járt, van, aki keményvonalas poroszos rendszerben tanult.

A történetek olyan, sokak által megtapasztalt jelenségeket mutatnak be, mint az iskolai bántalmazás és rasszizmus; tiltott szerelmek és legjobb barátságok; versengés és kudarcok; beilleszkedési nehézségek és a tanári önkény.

,,Az EX KATEDRA számomra olyan, mint egy nagyon bevállalós és szemtelenül őszinte tábortűzi beszélgetés színháziasított / filmesített változata.

A színpadon előkerülő személyes történetek, féltve őrzött tárgyak és titkok magukban hordozzák egy nemzedék élményanyagát az iskola intézményéről és általában a gyerekkorról.
Egy igazi "coming-of-age" darab, egyfajta szembesítő-feloldozó esemény, ahol megelevenednek azok a traumák, bűnök, küzdelmek, amiket a legtöbben életük végéig feldolgozatlanul hurcolnak magukkal.
Már a kezdetektől gondolkoztunk a stream változaton is, mert a tárgyanimáció és a videótechnika, amivel az előadásban dolgozunk, messze nem a színházi közvetítés, sokkal inkább a közvetlenség, közelség és élményszerűség minőségét adja.” Boross Martin, az előadás rendezője

szereplők: Ásmány Zoltán, Borsos Luca, Mayer Dániel, Messaoudi Emina, Raubinek Lili, Vass Imre
 
Díszlet: Barta Borbála, Fekete Anna
Jelmez: Nagy Fruzsina
Jelmez asszisztens: Csoma Gabriella
Zene, hang-design: Bartha Márk
Fény-videó: Bredán Máté
Technikai munkatárs: Pelle Zoltán
Dramaturg: Dohy Balázs
Gyakornok: Csernai Mihály
Produkciós asszisztens: Balogh Zsuzsanna
Producer: Mayer Dániel
Koncepció: Boross Martin, Dohy Balázs, Thury Gábor
Rendező: Boross Martin

Köszönet Mészáros Györgynek, Peer Krisztinának, valamint Csuja Lászlónak és az Első nap az iskolában c. dokumentumfilm alkotóinak.

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Stereo Akt, Füge Produkció, JURÁNYI Produkciós Közösségi Inkubátorház, SzínházTV

fotó: Bartha Máté

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!