Program


Én-idő. Online tárlatvezetés az Időgép című kiállíásban

Én-idő. Online tárlatvezetés az Időgép című kiállíásban

Az időgép egy olyan, egyelőre csak elméletben létező szerkezet, melynek segítségével a múltba vagy a jövőbe repíthetjük fizikai testünket. A Ludwig Múzeum új kiállítása nem az időutazás tudományos-fantasztikus lehetőségével foglalkozik, hanem az idő és a művészet viszonyát vizsgálja különféle szempontokból..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. április 16. péntek, 20:00

Én-idő. Online tárlatvezetés az Időgép című kiállíásban

Énközpontúan haladunk tovább következő online tárlatvezetésünkön az Időgép című kiállításban. A különböző közösségekhez, történelmi eseményekhez, városi helyszínekhez fűződő kapcsolatunk, politikai rendszerek és a média által sugallt énképünk szűrőjén keresztül vizsgáljuk meg a kiállítás alkotásait és közben talán saját énünkkel is új kapcsolatot alakítunk ki. Sétánk során olyan elvontnak (tűnő) fogalmakat is alaposabban körül járunk mint a munkaén fogalma, a szabadidő, a szegregáció és a példaképek hatása.

A vezetésen az alábbi alkotók műveivel ismerkedünk meg: Antoni Muntadas, Arnulf Rainer, Ciprian Muresan, Frey Krisztián, Nemes Csaba, Gémes Péter, Hantai Simon, Lakner László, Malcolm Morley, Maurer Dóra, Nemes Csaba, Pablo Picasso, Szíj Kamilla, Türk Péter.

A kiállításról:
Az időgép egy olyan, egyelőre csak elméletben létező szerkezet, melynek segítségével a múltba vagy a jövőbe repíthetjük fizikai testünket. A Ludwig Múzeum új kiállítása nem az időutazás tudományos-fantasztikus lehetőségével foglalkozik, hanem az idő és a művészet viszonyát vizsgálja különféle szempontokból, és magukat a műveket tekinti olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást.

Kurátor: Szipőcs Krisztina


A tárlatvezetés Zoom-ban lesz.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!