Program


Elliot Galvin Trio (UK)
3

Elliot Galvin Trio (UK)

Elliot Galvin korunk kortárs- és jazz zenei szcénájának egyik meghatározó személyisége, egyedülálló zenész, aki olyan erős és egyedi víziókkal rendelkezik, mint kevesen a generációjában – ahogy a BBC Radio 3 jellemezte a fiatal zongoristát.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 30. szombat, 20:00

Közreműködik:

Elliot Galvin - zongora, szintetizátorok, játékok
Tom McCredie - bőgő
Corrie Dick - dob

Elliot Galvin korunk kortárs- és jazz zenei szcénájának egyik meghatározó személyisége, egyedülálló zenész, aki olyan erős és egyedi víziókkal rendelkezik, mint kevesen a generációjában – ahogy a BBC Radio 3 jellemezte a fiatal zongoristát. Merész zenei megközelítésmódja az európai jazz kiemelkedő szólistájává emeli őt, miközben csapatjátékosként is jelentős – többek között a Mercury Music Prize-jelölt Dinosaur zenekar kulcsfigurája.

Triójával, melyben a bőgős Tom Credie és a dobos Corrie Dick a társai, eddig három lemezt jelentetett meg: a The Influencing Machine címűt mind a Downbeat magazin, mind pedig a Jazzwise a 2018-as toplistáján szerepeltette. Az alapos produceri utómunkán átesett album után a zongorista-zenekarvezető a teljes közvetlenséget kereste a Modern Times című, harmadik trióalbumon, ahol a pillanatnyiságon és a pőre, emberi minőségeken van a hangsúly. A lemezt egy olyan felvételtechnikával rögzítették, ami még a vinylt is megelőzi – nincs, masterelés, nincs utómunka, sem elektronikus effektek, a hallgató így pontosan azt kapja a lemeztől, amit a közönség élőben is hallhatott. Elliot ezt a felvételt ahhoz az élményhez hasonlította, amit az amerikai indiánok érezhettek, amikor először fényképezték le őket: hogy a képpel együtt a lelkük egy darabját is magával viszi a fotográfus. A címmel ugyanakkor Chaplin azonos című filmjére is utalnak, amely az iparosodó, megváltozott világra adott reakció volt. A lemez tehát a megismételhetetlen, múló és esendő pillanatoknak igyekszik emlékművet állítani egy olyan zenei világban, ahol a gépek végzik a zenei teljesítmény nagy részét.

Elliot a széles, elektronikus arzenálnak fúj visszavonulót a 2020-ban megjelent, Live in Paris című szólólemezzel is, melyet a Louis Vuitton Alapítvány párizsi székházában, 2018-ban adott koncertje alkalmával rögzített. A lemezen az akusztikus hangok kiterjesztésére fókuszál, zongoratudása legjavát adva, zeneiségét és mesélőkedvét a középpontba állítva. Ez az album minden kétséget eloszlat afelől, hogy Elliot korunk egyik legizgalmasabb zongoristája, aki zökkenőmentesen utazik a különböző zenei szférák között. Az Opus Jazz Clubba triójával érkezik európai turnéja keretében, és többek között a hely intimitása a garancia arra, hogy a retusálatlan zenei valóságot kapjuk tőlük, és lelkük egy darabját is hazavihetjük a vibrálóan éles (hang)képpel együtt.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!