Program


Éjfény és virágbirodalom – BARANYAI Levente kiállítása

Éjfény és virágbirodalom – BARANYAI Levente kiállítása

BARANYAI Levente festőművész kiállítása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 30. péntek

Éjfény és virágbirodalom

BARANYAI Levente festőművész kiállítása

2022. december 1–30.

Baranyai Levente festőművész nagyméretű vásznain madártávlatból, manipulált légifelvételek felhasználásával jelenít meg táj- és városrészleteket. Festményei a vaskosan, több rétegben felvitt olajfestéktől, és az így létrejövő izgalmas térhatásoknak köszönhetően, valamint a pasztózus absztrakt színfoltok révén drámai hatást keltenek. Művei egyrészt a vizuális médiumok ismeretelméletére és esztétikájára vonatkozó kérdéseket vetnek fel, miközben a kompozíciók a valóságból indulnak ki, és a közeliben széteső festéktextúrák – a megfelelő távolságból személve a képet – egy reális látvánnyá állnak össze. A festői bravúron, a vastagon felvitt színrétegeken és a magasból elénk táruló különleges perspektívákon túl, a képek mélyebb jelentésrétegeket is hordoznak, Baranyai szociológiai és filozófiai üzeneteket fogalmaz meg, reflektálva saját korára és társadalmára, a világban zajló eseményekre.

A Hegyvidék Galériában a festőművész két legújabb festményciklusa kerül bemutatásra. Éjfény című sorozatában az ember által épített, és az évszázadokon át egyre bővülő és terjeszkedő metropliszok világát eleveníti meg, ahogy az éjszakában felvillanó fényeik csillagrendszerként ragyognak az űrből, illetve galaxisként uralkodnak a távoli csillagként pislákoló kistelepülések felett, felvetve a fényszennyezés kérdéskörét. Virágbirodalom című sorozatában pedig a történelmünk során lezajló világbirodalmi törekvések, gyarmatosítások, háborúk és pusztítások ellenpontjaként a béke, a nyugalom iránti, valamint a tudás tiszteletére és az emberi szeretetre irányuló vágy fogalmazódik meg.

Kiállításmegnyitó:
2022. december 1. (csütörtök) 18:00

A kiállítást megnyitja:
Készman József művészettörténész, kurátor

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A kiállításmegnyitón való részvétel díjtalan.

A kiállítás megtekintése regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával lehetséges. Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Hegyvidék Kártyával ingyenes.

A kiállítás megtekinthető 2022. december 2-tól december 30-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között.

Kép // Baranyai Levente: Black Tokio, 2021; olaj, vászon, 156×230 cm

Ajánlatunk


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra.

Ajánló


 A korábbi nagy sikerre való tekintettel a Mamma Mia! ismét az ország legnagyobb sportcsarnokaiban!

Erkel Ferenc HUNYADI LÁSZLÓ Opera négy felvonásban, három részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!