Program


East Gipsy Band

East Gipsy Band

Az East Gipsy Band egyesíti a magyar jazzélet több generációját a roma népzene csillagaival. Muzsikájuk a bizonyíték, hogy létezik a legendás Django Reinhardt által kitaposott úttól eltérő, de azzal teljesen egyenrangú, újszerű és izgalmas fúziója a roma zenei hagyománynak és a jazznek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 4. szerda, 19:00

East Gipsy Band

Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét, hogy a MOMkult épületében a maszkviselés kötelező!

Az East Gipsy Band első albuma, melyet a világhírű amerikai szaxofonossal, a Rolling Stones világkörüli turnéinak állandó vendégzenészeként is megjelenő Tim Ries-szel vettek fel, 2011-ben jelent meg Ageless Message címmel. Az anyagot itthon és többek között az USA-ban és Kanadában is nagysikerű koncerteken játszották. Bridge of Cultures című új lemezüket 2018. őszén, a Café Budapest keretében mutatták be az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A zenekar vezetőjéről, Balázs Józsefről az HBO megbízásából dokumentumfilmet forgattak Csillagfény távolság címmel, melynek témája egy magyarországi roma fiatalember rögös útja a világ jazz-színpadjaihoz.

Az East Gipsy Band első olyan produkcióját viszi színpadra, ahol a zenekar a tradicionális roma gyökereik megtartása mellett, magyar népzenei feldolgozásokat szólaltat meg, ezzel is bemutatva a magyar népzene és cigányzene szoros viszonyát, mindezt a jazz nyelvezetén keresztül. A színpadra kerülő magyar népdalok feldolgozásai magyar nyelven, valamint lovári nyelven fognak megszólalni, ezzel érzékeltetve azt, hogy a két népcsoport közt nem léteznek határok sem nyelvi, sem zenei, sem kulturális értelemben. Egyedi hangszerelésükkel, egyéni előadásmódjukkal garantált szórakozást nyújtanak bármely korosztálynak.

Az East Gipsy Band sikereiről tanúskodik megannyi fesztivál, és nagyszínpad. A világ legnagyobb fesztiválján, a Detroiti Jazz Fesztiválon olyan átütő közönségsikert ért el a zenekar, amit az ott jelenlévők sosem felejtenek el, és ami nem valósulhatott volna meg a zenekar világszínvonalú profizmusa nélkül.

A zenakar tagjairól:

Balázs József Tim Ries szaxofonos közreműködésével. Játszott New York, Toronto, Brüsszel, és London városaiban, pl. a Deer Head Innben, a Blue Note, Jazz Standard és Smalls jazz klubokban, a Regatta Barban, a Hugh’s Roomban, valamint a Detroit-i Jazzfesztiválon is.
Balogh Guszti énekes, az innovatív világzene, és az autentikus cigányzene prominens képviselője. 30 éve számtalan zenekar frontembere és alapítója. Nemzetközi sikeres turnék tucatját tudhatja a háta mögött. 2013-ban saját zenekarával egyedüli meghívottként képviselte Magyarországot a WOMEX-en.
Sárközy Lajos már 17 évesen meghívást kapott a Nemzeti Filharmonikus Zenekar élére. A rangos fesztiválélet állandó résztvevője. 2015-ben őt választották a Gipsy Philharmonic Orchestra élére.
Balázs Elemér nemzetközileg elismert jazzdobos, zenekarvezető, zeneszerző. Dolgozott Paolo Fresu-val, Stephane Belmondo-val, Lee Konitz-zal, Art Farmer-rel, Pat Metheny-vel, Rick Margitza-val, Charlie Mariano-val, Randy Brecker-rel, Al Jarreau-val, Nicho. las Payton-nel, Ben Monder-rel, Dave Liebman-nal, Darryl Jones-szal, Joe Lovano-val, Tim Ries-szel, stb.
Orbán György 2003-ban harmadik helyen végzett a Magyar Rádió által meghirdetett jazz-bőgő versenyen. Számos fontos nemzetközi fesztiválon fellépett, tagja a Szakcsi Lakatos Béla által vezetett New Gypsy Jazz formációnak. Megannyi hazai jazz formáció nélkülözhetetlen tagja.
Oláh Vilmos képviselte Magyarországot a Cimbalom Világkongresszuson. Számos verseny nyertese, megannyi európai és tengerentúli fesztivál, koncert ismert zenésze. Sok más felvétele mellett Játszott Vukán György IBERIA című albumán is.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a karzatra történő jegyvásárlás esetén vegyék figyelembe, hogy a széksorok közötti távolság minimum 17- maximum 24 cm.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Vásároljon komplex élményt, tekintse át ajánlatainkat! Rendelje meg előre az ebéd- vagy vacsoramenüt, vagy válasszon étel- és ital vouchereink közül!

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!