Program


Dutch Focus - Artvark Saxophone Quartet
2

Dutch Focus - Artvark Saxophone Quartet

Az Artvark néhány héttel az Opus-beli koncertje előtt, 2021 szeptember 21-én jelentette meg tizedik albumát Mother of Tousand címmel. Az albumon szereplő zenei anyagot Arvo Pårt és Aphex Twin zenei világa inspirálta.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 5. péntek, 20:00

Dutch Focus - Artvark Saxophone Quartet (NL)

Közreműködik:
Rolf Delfos - altszaxofon
Bart Wirtz - altszaxofon
Mete Erker - tenor szaxofon
Peter Broekhuizen - bariton szaxofon

„Az Artvark zenéje hol meditatív, hol pedig felkavaróan izgalmas, miközben erősen vizuális jellegű. Soha nem válik unalmassá, mivel az altszaxofonosok mindig a megfelelő pillanatban ráznak fel egy közelgő hibernációból. A zenei játékosság ennek a formációnak a legfőbb jellemzője. Az Artvark zenéje minden alkalommal frissnek és újszerűnek mutatkozik” – Jazzenzo Cyriel Pluimakers on Trance

„Az afrikai és európai zenei hagyományokba ágyazott ritmikus hangszerelés zökkenőmentes áradása hangulatos és játékos: ugyanakkor termékeny talajt nyújt Rosie szenvedélyes szövegei számára. Együtt egy élénk, többdimenziós entitást alkotnak, amelyek a kvartett pezsdítő szaxofonszólói során kelnek igazán éltre” – Jazzenzo on Homelands

El a székekkel! El a kottaállványokkal! Az Artvark mozgásba lendül! Az Artvark neve egyet jelent az innovatív, eredeti kompozíciókkal, az erős szólistaegyéniségekkel és a négy szaxofon merész groove-jaival. A kvartett a zenei tradíciókon keresztül kanyarogva kalandozik, néha megfordul a klasszikus és a jazz műfaji kereszteződésénél, folyton áthatja a blues lelkisége, miközben egy improvizált koreográfia szerint lebeg a színpadon. A formáció az eltérő zenei háttérrel érkező tagok – Rolf Delfos (alt szaxofon), Bart Wirtz (alt szaxofon), Mete Erker (tenor szaxofon) és Peter Broekhuizen (bariton szaxofon) világát ötvözi – hogy egy kreatív és egyedi hangzásminőség szülessen; az Artvark hangja!

Az Artvark néhány héttel az Opus-beli koncertje előtt, 2021 szeptember 21-én jelentette meg tizedik albumát Mother of Tousand címmel. Az albumon szereplő zenei anyagot Arvo Pårt és Aphex Twin zenei világa inspirálta. Ezúttal – az Artvarktól szokatlan módon – a kompozíciók nem az íróasztal mellett, a kottafüzetben születtek, hanem a stúdióban, ahol a formáció az elmúlt egy évét egy intenzív kutató- és kísérletező munkával töltötte. Az albumot – melyet a zenekar az Opus Jazz Clubban is bemutat – eredeti, 1860-as Adolph Saxes hangszereken és 1920-ból származó, nagyon ritka slide szaxofonokon rögzítette, álomszerű hangzásvilágot és akusztikus tereket hozva létre, ami akár egy páratlan utazás filmzenéje is lehetne.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!