Program


Dr. Buda László - Mit üzen az életed?

Dr. Buda László - Mit üzen az életed?

Kapunyitás: 17:30
Előadás kezdete: 18:00
Előadás időtartama: 90 perc

Aktuális előadások



Mit üzen az életed?

Dr. Buda László:  orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, szomatodráma, ultrarövid terápia módszerek megalkotója.

Mit üzen a tested? és Mit üzen a lelked? című könyvek szerzője.

 

Az élet néha nehéz. Ráadásul, egy kicsit mindannyian neurotikusok vagyunk, többé-kevésbé hordozzuk gyermekkori traumáink lenyomatait, akár tudunk róla, akár nem. Időnként gyerekesen reagálunk dolgokra, megnehezítve saját életünket. 

 

Ha szeretnénk boldogabban, egészségesebben élni, az egyik legjobb dolog, amit tehetünk, ha ránézünk a saját életünkre, új nézőpontból.  Ezt a nézőpontot úgy is hívhatjuk: “élettudatosság”. 

 

Minden kulcsot, ami fontos a személyes fejlődésünkhöz, boldogulásunkhoz, gyógyulásunkhoz, megtalálhatunk saját életünkben, csak tudni kell, hogyan keressük. 

 

Az egyik “titok": önmagunk “holografikus” szemlélése, életünk teljes perspektívájának tudatosítása. Annak a képességnek a gyakorlása, hogy bármi zavaró dolog történik, minél hamarabb úgy tudjunk ránézni, mint ha rég elmúlt volna. Pont úgy, ahogy az egykor tragikusnak megélt eseményeket egy idő után már komikusként idézzük fel.

 

Egy másik “titok": a konstruktív hozzáállás. Tudatos döntés egyrészt arról, hogy aktívan vagy passzívan reagálok egy helyzetre, másrészt arról, hogy a környezetemre vagy önmagamra figyelek. 

 

Egy harmadik  “titok": annak felismerése, hogy "a kevesebb több”. Aki jobban akarja magát érezni, annak egy ponton rá kell ébrednie, ehhez nem többre van szüksége, hanem kevesebbre. Először kívül-belül takarítani kell, megszabadulni szükségtelenné vált terhektől, lélekben kicsit megtisztulni, aztán eldönteni, mire is van pontosan szükség a jólléthez. 

 

És van még jópár “titok”, nem abban az értelemben, hogy ne lennénk tisztában ezekkel, hanem hogy hogyan is használjuk és kamatoztatjuk mindezt az életünkben.

Ajánló


Indul az ország első önismereti showműsora a Hoppá! Show! Egy olyan szórakoztató műsort állítottunk össze, amiben fejlődésre motiváljuk az embereket…

Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

A Budai Vár-barlang Budapest egyik legkülönlegesebb látnivalója, Magyarország egyik legrendhagyóbb barlangja. Ismerd meg a Budai Vár alatt húzódó barlangrendszer látogatók…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!