Program


Catalan Sounds / Mélodie Gimard (CAT)
3

Catalan Sounds / Mélodie Gimard (CAT)

Parázsló, elegáns és ellenállhatatlan: Mélodie Gimard, a francia zongoravirtuóz katalán és kubai muzsikustársaival a flamenco hagyományt vegyíti jazzel és klasszikus zenével. A quintet koncertjéhez Karen Lugo lenyűgöző flamenco tánca társul az Opus színpadán.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 15. kedd, 20:00

Catalan Sounds / Mélodie Gimard (CAT)

Közreműködik:
Mélodie Gimard - zongora
Matías López Expósito - ének
Carlos Sarduy - trombita
Martín Meléndez - cselló
Pablo Gómez - ütőhangszerek
Karen Lugo - tánc

A tradicionális és kortárs megközelítést merészen vegyítő Gimard maga is táncos múlttal rendelkezik, így saját élményeit szövi bele kompozícióiba, melyeken mind a jondo flamenco, mind pedig a modern előadók hatását felfedezhetjük. El Chozas de Jerez, Manolo Caracol, Moraito, Bebo Valdés, Ibrahim Maalouf és Tigran Hamasyan zenéje mind-mind a határkövei Mélodie Gimard heterogén alkotói világának.

Gimard fiatal kora ellenére nemcsak zongorakarrierjében ért el kimagasló eredményeket, de számos nemzetközi fesztivál művészeti vezetőjeként is. Emellett pedig tagja és alapítója a Pescaitos Flamenco Quartet, a Trio Zuloaga zenekaroknak, valamint egy új női formációnak, ami az EVA nevet viseli. Bemutatkozó albuma, a Numen (One World Records, 2020) egy fiatal művész véleménynyilvánítási szabadságát képviselte a flamenco hatásával kapcsolatban. Ebben az anyagban mindent zenei nyelvre fordít le, ami hatást gyakorolt rá, legyen szó helyekről, szavakról, emberekről, így, a klasszikus és a legkurrensebb zenék ötvözésével meséli el saját történetét, mindvégig szem előtt tartva és perspektívába helyezve a flamenco hagyományt és annak nyelvezetét.

Ajánlatunk


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy mit keresnek benne tündérek? Az előadás során erre is fény derül!

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!