Program


Botvay 90

Botvay 90

2022-ben ünneplik a Budapesti Vonósok Botvay Károly gordonkaművész 90. születésnapját, aki a kamarazenekar alapítása (1977) óta művészeti vezetőként dolgozik az együttesnél.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 28. szerda, 19:30

Botvay 90

Botvay Károly az 1950-es években Weiner Leó tanítványa lehetett, így a koncert második felében két Weiner-darabbal köszöntik az előadóművészt: a szóló csellóra és hárfára írt, vonószenekari kísérettel megszólaló Románccal, valamint a Pasztorál, fantázia és fúga című kompozícióval. A hangverseny első felében Carl Philipp Emanuel Bach zenekari műveit hallhatja a közönség: mind az e-moll szimfónia, mind az A-dúr csellóverseny az 1750-es években készült. C. Ph. E. Bach – ahogy kortársai nevezték: berlini vagy hamburgi Bach – J. S. Bach első házasságából született, és a 18. századi észak-német „érzékeny stílus”, az empfindsamer Stil képviselője volt.

A koncerten Rohmann Ditta csellóművész lép fel szólistaként.. Weiner Leó Románcában a Zeneakadémia rektora, Vigh Andrea hárfaművész játszik a kamarazenekarral.

Program:
Carl Philipp Emanuel Bach: e-moll szimfónia, Wq 178
Carl Philipp Emanuel Bach: A-dúr csellóverseny, Wq 172

Weiner Leó: Románc, op. 29
Weiner Leó: Pasztorál, fantázia és fúga, op. 23

Közreműködik
Vigh Andrea (hárfa)
Rohmann Ditta (cselló)

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!