Program


Bécsi klasszikusok 2024

Bécsi klasszikusok 2024

Beethoven: Hegedűverseny
Mozart: Linzi szimfónia KV 425

Kelemen Gáspár – hegedű
Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel: Vakhtang Kakhidze
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 10. szombat, 20:00

Mai hangversenyünkön a bécsi klasszika két kiemelkedően fontos darabja szólal meg. Beethoven Hegedűversenye minden túlzás nélkül a bécsi klasszika egyik legjelentősebb alkotása, amelyben a szerző igen nehéz feladatot ad a szólistának, ugyanakkor csodálatos dallamokkal ajándékozza meg a hallgatóságot. A szólista a tizenhatéves Kelemen Gáspár, akit a tavalyi Bartók Világversenyen nyújtott kiemelkedő teljesítményéért különdíjjal jutalmazott a Zempléni Fesztivál.

A hangverseny második felében Mozart nagy szimfóniái közül az ún. linzi szimfónia csendül fel, mely a mozarti zsenialitás egyik kiemelkedő gyöngyszeme. 

 

A hangverseny karmestere Vakhtang Kakhidze kiváló grúz karmester, aki egy nagy múltú zenészcsalád örököse és a grúz zenei élet első számú személyisége. Édesapja a világhírű karmester, Jansug Kakhidze. Vakhtang Kakhidze 1993 óta a Tbilisi Szimfonikus Zenekar karmestere.

Ajánlatunk


Harangozó Gyula / Léo Delibes COPPÉLIA Táncjáték három felvonásban

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és…

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!