Program


Bagossy Júlia: Az utolsó férfi - a Freeszfe Egyesület előadása

Bagossy Júlia: Az utolsó férfi - a Freeszfe Egyesület előadása

disztópia

Aktuális előadások
Bagossy Júlia:
Az utolsó férfi 18+

Éppen tíz éve, hogy kihaltak a férfiak a Földön. Egy magyar nő azt állítja, hogy fiúgyermekét életben tudta tartani egy sterilizált pincében, a remény felbátorítja és felháborítja az ország lakosait.
Egy kortárs, új magyar dráma a reményről, az intimitásról, a nemi szerepekről és a populizmusról. Az alkotók javarészt szabadúszó, fiatal színésznők.  Bagossy Júlia rendező és Törley-Havas Sára dramaturg a Freeszfe egykori és jelenlegi hallgatói.

Az előadás egy radikális gondolatkísérleten alapszik, Bagossy Júlia színházrendező ezúttal teljesen saját szövegből és koncepció mentén szeretett volna dolgozni. Az emberiség jövőjére nincs kézzelfogható megoldás, a Földön élő nőknek számtalan változáshoz alkalmazkodniuk kellett, magányosak és keresik saját személyes fogódzkodóikat. Az előadás mesél egy mozgalom felemelkedéséről és bukásáról, az általános reménytelenség elleni küzdelemről, a férfiak szerepéről a társadalomban, és arról, milyen, amikor egy gyermeket önös érdekekre használnak fel.

Szereplők
Gellért Dorottya
Hermányi Mariann  
Simkó Katalin
Cseke Lilla Csenge
Gombó Viola Lotti  
Veszelovszki Janka  
Koós Boglárka
Szalay Bence

Alkotók
Dramaturg: Törley-Havas Sára
Rendezőasszisztens: Zsengellér Nóra
Látványtervező: Radetzky Anna
Zenei vezető: Pálos Péter
Rendező: Bagossy Júlia

Támogató: NKA - Nemzeti Kulturális Alap

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!